De nieuwe Nissan Micra: Vlot en fris

TEKST JOHN VROOM AUTOREDACTEUR

Wat een verademing dat Nissan de nieuwe Micra eens goed heeft aangepakt wat design betreft. Van de wat bolle, suffe Micra naar een scherp gelijnde Nissan die met een vlot en fris design nu ook een jongere kopersgroep zal gaan aanspreken.

Ook het interieur is flink aangepakt en ziet er zeker niet Aziatisch saai meer uit in de tweekleurige uitvoering met het kleuraccent op het dashboard, middenconsole, dat ook doorgevoerd is in de stoelbekleding. Ik zit ruim op de goede voorstoel en achterin is het eveneens goed zitbaar. De bagageruimte is royaal en mooi rechthoekig en kan gemakkelijk vergroot worden door een simpele druk op de knop waarmee je de in twee ongelijke delen neerklapbare achterbank plat gooit. Rijden met de nieuwe Micra gaat uiterst soepel. Hij schakelt strak, stuurt plezierig scherp en is niet onrustig. Hij geeft een safe gevoel in bochten en op afritten en ook op hogere snelheden voelt hij stabiel aan. Opvallend is dat de nieuwe Micra een groot aantal opties biedt op het gebied van rijassistenten of zoals Nissan dat zelf noemt Intelligent Mobility, waarmee ze bedoelen onder andere de rijstrook-assistent en het automatische noodstopsysteem. En er is meer, zoals een camera met helicopterview als parkeerhulp en ook grootlicht met adaptief dimlicht en verkeersbordherkenning, dus er is voldoende te kiezen. Hij staat in de showroom bij dealer Abswoude Autopromenade in Noordwijk, dus ga hem eens proeven.

FACTS

Motoren
Benzine
1.0
IG-T 90
Diesel
dCi 90

Afmetingen
Lengte 3.999 mm
Breedte 1.935 mm
Hoogte 1.455 mm
Draaicirkel 10 m

Inhoud
Bagageruimte 300 – 1004 l
Brandstoftank 41 l

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *