Citroën C3 Aircross: ‘Frans comfort’

Ik kan niet meer zeggen, zoals nog niet zo lang geleden, dat Citroën saaie oninspirerende auto’s maakt. Er is bij dit merk veel veranderd. Kijk nu maar eens naar de nieuwe C3 Aircross.

De opvolger van de toch wat suffe C3 Picasso die het karakter had van een MPV, terwijl de nieuwe Aircross nu het karakter heeft gekregen van een SUV of beter   gezegd van een Cross-Over, met een   grote bodemvrijheid, kunststof wielkastranden en bodemplaatbeschermers voor en achter. Het leuke vind ik dat je deze Aircross, net als de reguliere C3 volledig naar eigen smaak kan personaliseren, zoals het uitvoeren in een kleur van het dak, de dakdragers, spiegelkappen, omlijsting van de lichtunits en zelfs de 16- of 17inch wielen.

En datzelfde geldt voor het interieur in het stuur, het dashboard en de bekleding. Té leuk! Het interieur is zeer doordacht ontworpen en met name gericht op ruimte. Heel handig is de in delen verschuifbare achterbank, waardoor er met de leuningen rechtop 410 tot 520 liter in de bagageruimte meegenomen kan worden en uiteraard platgelegd nog meer. Net als bij de reguliere C3 is de nadruk niet gelegd op sportiviteit, maar op Frans comfort, mede dankzij de grote comfortabele stoelen en een sterk absorberend onderstel. Maak eens een proefrit bij Citroën-dealer De Jong in Katwijk, dan kunt u het zelf ook ervaren.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *