De nieuwe MINI Cooper Countryman

Het leuke van het merk MINI is dat het meegroeit met haar doelgroep.  Dus introduceerde MINI de Countryman. Een hoger, ruimer en functioneler model, dat toch nog het onderscheidende MINI karakter had. 

Door John Vroom, autoredacteur

Het werd een succes en de MINI vrouwen en mannen natuurlijk ook, konden bij hun favo merk blijven. En om helemaal bij de tijd te blijven introduceerde MINI de gefacelifte Countryman. Het zal u dan ook niet verbazen dat hij nog groter en ruimer is geworden en wel 20 centimeter langer en 3 centimeter breder, waarbij de achterpassagiers het meest profiteren, want de beenruimte is stukken groter geworden en kan je als volwassene comfortabel zitten. Ook de bagageruimte is toegenomen zodat er 450 literpakken hopjesvla in kunnen. Het exterieur heeft ook de nodige modificaties ondergaan. De motorkap is platter geworden en de lampen zijn gerestyled, zodat hij lager en stoerder oogt. Standaard is hij voorzien van dakrails wat het SUV karakter accentueert en aan de onderkant metalen dorpelstrips die ook bijdragen aan het lagere, sportieve karakter. Aan de achterkant hebben de achterlichten eveneens een restyling ondergaan. Het interieur ziet er typisch MINI uit. Prima zit achter het dikleren stuur, met uitzicht op het karaktervolle dashboard. Wat vormgeving betreft is het allemaal veel volwassener geworden. Centraal staat nog steeds de grote klok met de display van het infotainmentsysteem.  Het is een echte gezinsauto, maar met nog steeds het Beau Monde karakter.

Motoren
Benzine
Cooper
Cooper S

Diesel
Cooper d
Cooper sd

Afmetingen
Lengte 4.299 mm
Breedte 1.822 mm
Hoogte 1.557 mm

Inhoud
Bagageruimte 450 – 1390 l
Brandstoftank 51 l

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *