Kia Picanto: ‘Veel stoerder’

Kia heeft de nieuwe Picanto op een compleet nieuw platform gezet. Wat uiterlijk betreft is er meer sprake van een facelift dan van een ingrijpende verandering, wat goed is voor de Picanto’s restwaarde in het algemeen. 

Hij ziet er veel stoerder uit. Een imposante neus en brede wielkasten. De lengte en de breedte van deze nieuwe Kia zijn gelijk gebleven aan het vorige model, maar de wielbasis en de hoogte zijn toegenomen, waardoor de achterpassagiers nu meer ruimte hebben. Eveneens is de bagageruimte toegenomen tot maar liefst 255 liter en dat is superruim voor een auto in dit segment. Overigens is het voorin ook iets ruimer geworden voor de knieën van de bestuurder, omdat de stuurkolom iets hoger is geplaatst.

Nadeel bij Aziatische auto’s vind ik altijd dat de zittingen wat kort zijn, maar dat zal wel met de thuismarkt te maken hebben. Voor de rest zitten de stoelen goed. Verrassend is de goede kwaliteit van de interieurmaterialen. Goed dat bij de nieuwe Picanto ook het onderstel aangepakt is. De demping is nu beter en op nat wegdek had zijn voorganger nogal last van onderstuur en dat is nu duidelijk verbeterd, waardoor hij nu beter op de weg ligt. De besturing is nu ook directer en geeft de bestuurder meer gevoel van wat er tussen de banden en de weg gebeurt.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *