BMW X3, ‘Stijlvol en stoer’

Na 7 jaar vond BMW het noodzakelijk de X3 te vernieuwen en terecht, want de concurrentie is hevig in dit succesvolle marktsegment. Gelukkig heeft hij in grote lijnen zijn bekende gezicht behouden, maar is er toch een aantal zaken wezenlijk gewijzigd.

DOOR JOHN VROOM ONAFHANKELIJK AUTOJOURNALIST

Allereerst is hij groter gegroeid in lengte, breedte, hoogte en ook de wielbasis is verlengd wat extra been en laadruimte oplevert. De bagageruimte meet nu 550 liter en met de banken plat wordt dit 1600 liter. De nieuwe X3 is aan de buitenkant duidelijk herkenbaar aan de prominent aanwezige led-koplampen. Grappig is dat als je ook led-verlichting aan de achterzijde wenst, dat je dan moet bijbetalen. Het interieur ziet er natuurlijk voortreffelijk uit en het dashboard is volledig vernieuwd. Ergonomisch natuurlijk perfect, zoals we van dit merk gewend zijn. Helemaal eigentijds en het infotainmentscherm is een stuk hoger en dus plezieriger afleesbaar geplaatst. Volgens BMW heeft de nieuwe X3 een sportiever karakter. Alle benzine en diesel motoren zijn standaard gekoppeld aan een achttraps Steptronic automaat. Als je hem nog sportiever wilt maken heb je de keus uit optionele zaken zoals een M Sport-onderstel en –remmenwerk en Dynamic Damper Control. Als je een overdaad aan vermogen en koppel wilt dan komt er de M40i op de markt. Smullen voor de liefhebbers, maar wel even wachten tot 11 november as. want dan pas staat de nieuwe X3 in de showroom bij Van Poelgeest in Noordwijk.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *