Dames en/of heren, u bestaat niet meer!

Ook ik vraag mij af wie ik nog ben, sinds we genderneutraal gaan. Wat is dat, zult u zich afvragen. Wel, het begon bij de Londense metro. Het bestuur daarvan heeft in zijn wijsheid besloten geen geslachtsaanduidingen meer te gebruiken, dus er niet meer van uit te gaan of je man of vrouw bent. Voortaan wordt er over de perrons door de speakers geroepen: ‘Hello everyone’. Dit om mensen die niet weten wat ze zijn, of van geslacht zijn veranderd, niet tekort te doen.

Amsterdam nam dit direct over, en spreekt haar burgers nu aan met: ‘Beste Amsterdammers’. De Nederlandse Spoorwegen waren graag als eerste het braafste jongetje van de klas geweest, want die hebben al zo lang zoveel boter op hun hoofd; van de oorlogstransporten tot de nog steeds niet werkende dienstregelingen aan toe. Menig passagier zou de leden van het bestuur daarvan (zoals baas Rogier van Boxtel) alleen daarom al liever niet benaderen met ‘mevrouw’ of ‘mijnheer’, maar bijvoorbeeld met ‘jij vuile klerelijer’. De NS gaat ons voortaan met ‘reizigers’ aanspreken. Dat geeft nog meer onduidelijkheid, want dat kan betekenen: avonturier, vertegenwoordiger, inzittende, passagier, toerist, trekker of gewoon vakantieganger. Wij maken toch verdorie zelf wel uit wat we zijn, maar willen in ieder geval niet gediscrimineerd worden. Als iemand me zou benaderen met ‘toerist’ of ‘reiziger’ dan krijg ik de pest in, want dan is het die ander kennelijk niet duidelijk van welk geslacht ik ben. President Trump slaat natuurlijk weer tegengesteld door, want wil juist geen transgenders meer in het leger. Daarbij loopt hij terecht in zijn eigen mes, want de legerleiding keert zich nu tegen hem.

Door al die tegenstrijdige maatregelen worden de transgenders zelf helaas het meeste gediscrimineerd. Je zal er als man vanuit je diepste gevoelens maar voor gekozen hebben dat je vrouw wilt zijn, je ook zo kleden en hebben laten ombouwen en dan niet met ‘mevrouw’ worden aangesproken, of andersom.

En welke term verzinnen we straks om ‘homo’s’ mee aan te spreken? Moet ik er voortaan op staan dat ik als ‘lesbisch’ word beschouwd, omdat ik als hetero gek ben op vrouwen? Het moet niet idioter worden.

Hebben we dan werkelijk niets belangrijkers of serieuzers te bestrijden, zoals het geweld tegen dienstverleners, als ambulancebroeders (ook zusters), brandweerlieden, of gewoon, spoorwegpersoneel.

De Universiteit van Amsterdam gaat gender-neutrale toiletten plaatsen. Dames zullen dan toch wat vaker op een ondergeplaste bril moeten plaatsnemen. Het enige positieve is dat deze onzin de ‘Zwarte Pieten-discussie’ voorlopig weer even doet vergeten. Het is helaas wel weer de linkse politiek die dit soort ongezonde wijzigingen opstart, onder wie de D66’er Van Boxtel met zijn NS. Maar zeker ook Lodewijk Asscher (PvdA), die tijdens de voorrondes van de verkiezingen al steeds opriep om de meerderheid de minderheid te laten volgen. Hij schijnt zijn vrouw dan ook met ‘duopassagier’ aan te spreken. Het hele transgendergedoe behoort dan ook tot het ‘postmodernisme’, waarbij woorden worden gebruikt om de belangrijke westerse waarden te ondermijnen.

De genealogen, dus de geschiedkundigen die zich met voorouderonderzoek dan wel afstamming van de familienaam bezig houden, trekken zich zo langzamerhand de haren uit het hoofd. Het is al zo dat bij een huwelijkssluiting de man de familienaam van de vrouw kan aannemen. Aangifte bij de burgerlijke stand biedt tegenwoordig ook de mogelijkheid voor de naam van de vader of moeder te kiezen. En zo worden we dus voor de historie onzichtbaar gemaakt.

Menno Smitsloo
Reacties: [email protected] Twitter: @MENNOSMITSLOO

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *