AutoLeaseTeam opent outletcenter voor auto’s

Op 1 april van dit jaar verhuisde AutoLeaseTeam naar een ander pand aan de Weversbaan 4 in Leiderdorp. De benedenverdieping werd ingericht als showroom, waar het autoleasebedrijf een outletcenter voor auto’s is begonnen. “Mensen kopen hier dezelfde auto voor minder geld.” 

Danny Minnema begon in 2008 met AutoLeaseTeam. Het inmiddels vijf medewerkers tellende autoleasebedrijf heeft circa 900 personenauto’s en bedrijfswagens rondrijden van allerlei merken bij uiteenlopende bedrijven in het MKB-segment. Bas Verheyen is er op 1 april van dit jaar bij gekomen om het outletcenter tot een succes te maken.

Waarom een outletcenter?
Bas: “Het idee is geboren toen we dit nieuwe pand met showroom aangeboden kregen. Tot voor kort was het zo dat we lease-auto’s die uit de lease gingen, verkochten aan tussenhandelaren en garagebedrijven. Maar we kunnen nu ook zelf verkopen, met als groot voordeel voor de koper dat hij dezelfde auto voor minder geld krijgt. Er zitten immers minder schakels tussen. Voordeel is verder dat we nu een totaalconcept aanbieden van leasen, financieren en autoverkoop. In de showroom hebben we een winkelgevoel gecreëerd. Leaseklanten kunnen zelf achter het stuur kruipen en een proefrit maken. Anderen kunnen bij ons terecht voor nieuwe en gebruikte auto’s en kopen hun wagen bij de bron. Zo is de cirkel rond nu.”

Hoe waren de eerste maanden?
Bas: “We zijn de afgelopen maanden bezig geweest om het bedrijf verder in te richten. Nu zitten we er netjes bij. En sinds kort is ook onze website vernieuwd, waar het aanbod van het outletcenter een prominente plek heeft gekregen. Het mooie is dat we allebei autojongens zijn. Ik heb jarenlang bij een autodealer gewerkt met meerdere merken, en ik heb in de (auto) verzekeringen als tussenpersoon een eigen agentschap gerund. Kortom, veel ervaring dus met het afsluiten van verzekeringen en het verzorgen van financieringen. Daardoor kunnen we echt een totaalproduct aanbieden: een auto inclusief financiering, verzekering of zelfs privé lease.”

Tot slot: hoe gaat het met het leasebedrijf?
Danny: “Sinds 2008 groeien we gestaag, ondanks dat we gestart zijn in een crisis. Dat heeft te maken met onze flexibele
opstelling: voldoet een auto niet of wil een leaserijder iets anders, dan nemen we de auto kosteloos terug. De komende
jaren willen we groeien, met name op het gebied van grijs kenteken en elektrische auto’s. We zijn vooral actief in Leiden en omgeving en in de Duin- en Bollenstreek, maar sinds kort hebben we ook een kantoor bij een autobedrijf, Mooren Auto, in Roelofarendsveen. Van daaruit richten we ons op de markt rond Alphen aan den Rijn. Kortom: veel nieuwe ontwikkelingen.”

AutoLeaseTeam
Weversbaan 4, Leiderdorp
T 071 – 581 06 66
E [email protected]
I www.autoleaseteam.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *