De nieuwe Nissan Qashqai: Fris en fruitig

Het model Qashqai van Nissan als cross-over kennen we nu al ruim 13 jaar. Het eerste wat natuurlijk opvalt aan deze vernieuwde Qashqai is het front met de vergrote grille en de fraaier gelijnde bumper.

Ook het interieur heeft een restyling ondergaan. Een hele verbetering zijn de stoelen die een wat langere zitting hebben gekregen en ook een hogere rugleuning die wat dunner zijn geworden om de achterpassagiers wat meer knieruimte te geven. Het stuur is wat dikker geworden met een compacter middendeel, waardoor je een beter zicht op de klokken hebt. Nissan heeft voor dit model de Tekna+ uitvoering toegevoegd met een extra luxe uitrustingsniveau. Eveneens vernieuwd is het multimediasysteem, dat voorzien is van DAB+ radio. Het onderstel is ook zodanig aangepast dat hij wat straffer geveerd is waardoor er een prettiger rijgedrag is ontstaan. Althans voor mij. Prestatietechnisch is er niets veranderd. Wel heeft men bij Nissan goed hun best gedaan om het geluidsniveau wat te temperen door extra isolatie aan te brengen in de voorportieren en de wielkasten aan de achterzijde. Een aantal veiligheidssystemen is ook verbeterd en uitgebreid, zoals een noodstopinstallatie die nu in staat is om overstekende voetgangers te signaleren en werkt de dodehoekwaarschuwing nu op basis van radarsignalen in plaats van camerabeelden. Kortom de nieuwe Nissan Qashqai is weer helemaal fris en fruitig voor de komende jaren.

Motoren
Diesel
D Ci 110
D Ci 130
Benzine
DIG-T 115
DIG-T 163

Afmetingen
Lengte 4.38 m
Breedte 1.81 m
Hoogte 1.59 m
Draaicirkel 10.7 m

Inhoud
Brandstoftank 55 l
Bagageruimte 439 l

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *