De nieuwe BMW 6 Serie Gran Turismo

Het is interessant hoe BMW speelt met de type-aanduidingen. Er kwam een 2 Serie, een 4 Serie en de 5 Serie GT heet nu 6 Serie GT. Een wat hogere 5 Serie dus in een Coupé styling en ik moet zeggen dat hij er nu veel eleganter uitziet.

Mee zal spelen dat hij wat lager is geworden en wat langer, waardoor ook de binnenruimte is toegenomen en ook de bagageruimte, waar nu 610 literpakken melk in kunnen en met de achterbank plat maar liefst 1800. Maar ja, de vraag blijft wat moet je met al die ruimte als je in deze zakenauto toch de meeste tijd alleen achter het stuur zit. Naar mijn idee is het antwoord eenvoudig. Omdat je tussen al die zakenauto’s iets anders wilt hebben dan de rest. Want laten we eerlijk zijn, de 5 Serie Sedan is natuurlijk een fantastische auto, alleen is deze 6 GT net even opvallend anders en net iets comfortabeler en luxer. Ik kan natuurlijk dit model in detail gaan beschrijven en met een loep gaan zoeken naar mogelijke minpunten, maar dat is zinloos, want dit is een voortreffelijke auto op alle aspecten van kwaliteit. BMW wordt niet voor niets als benchmark gebruikt voor veel collega-merken. Freude am Fahren dus!

Motoren
Diesel
630d GT
640d GT
Benzine
630i GT
640i GT

Afmetingen
Lengte 5091 mm
Breedte 2158 mm
Hoogte 1538 mm

Inhoud
Brandstoftank 68 l
Bagageruimte 610 – 1800 l

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *