Elles&Hellen betovert pop-up store AKO Utrecht Centraal driemaal

Wie in dit seizoen het Centraal Station van Utrecht bezoekt zal zich wellicht afvragen wat er met de pop-up store van AKO is gebeurd. Want in november en december is daar een prachtige sfeerwinkel van kerstkaartenverkoper Hallmark te vinden. In oktober was er de Dan Brown ‘experience store’. En straks in januari en februari de ‘Winkel van Liefde’.

In een loods aan de Weversbaan zit een van de meest creatieve bedrijven van Leiderdorp verstopt. Wie daar binnen loopt ziet er hout en staal, maar ook decoratie en props. Het is een winkel van sinkel van rekwisieten die Elles&Hellen – Decor & Architectuur, decor en architectuur gebruiken voor hun vaste of tijdelijke sfeerinrichtingen. “Wij drukken het verhaal van een bedrijf of een project uit in beeld, vorm en kleur.” Samen werken bouwkundig architect Hellen van Berge Henegouwen en binnenhuis-architect Elles van Goozen aan diverse projecten. Dit kan de aankleding zijn van een zakelijke evenement tot een inrichting die voor een langere periode uitdrukking moet geven aan sfeer, zoals de pop-up store van AKO in Utrecht.

‘Je komt niet weg zonder iets te kopen’
“Wij kregen van AKO de opdracht om hun pop-up store in korte tijd driemaal een andere themainrichting te geven: rond het nieuwe boek van Dan Brown, de Kerst en straks Valentijn. De wens was om de bezoeker volledig onder te dompelen in een thema. Bij een creatieve uitdaging beginnen wij met schetsen om het uiteindelijke ontwerp volledig tot stand te brengen op locatie.” Iets waar Elles, Hellen en hun acht medewerkers ongelooflijk veel plezier in hebben.” Dat doen ze niet alleen heel snel, ze doen het ook volledig. “Vanaf de eerste schets tot het afvoeren van de decorstukken nemen wij onze opdrachtgevers al het werk uit handen.”

De kerstwinkel van Hallmark werd omgetoverd in een winterlandschap, met bomen, slee en cadeautjes en met een grote cadeaustrik boven de deur. “Ben je daar eenmaal binnen, dan kom je niet weg zonder iets te kopen.” En dat terwijl daags voor de opening de hele winkel nog was ingericht met de symbolen uit kunst en religie die passen bij het nieuwste boek van Dan Brown.

“Onze opdrachtgevers AKO en Hallmark heeft ons behoorlijk uitgedaagd, want wij moeten nu al weer nadenken over de juiste sfeer rond Valentijn. Wij vinden het natuurlijk prachtig dat ons werk gezien wordt op het drukste station van Nederland, dus wij doen ons stinkende best.”

Van buiten naar binnen en van binnen naar buiten
Hellen sloot zich in 2013 aan bij Elles. Zij is de bouwkundig architect van het tweetal. “Hellen werkt van buiten naar binnen en is degene die voor opdrachtgevers vormgeeft aan complete gebouwen.” Ook daar begint het met een leeg vel en de wensen van de klant. Zo gaf zij strandpaviljoen Het Strand zijn opvallende vormen. Voor IJsboerderij Weipoorts combineerden Elles en Hellen hun creativiteit. “Daar hebben wij van de bestaande ijswinkel een zomerervaring rond ambachtelijk geproduceerd ijs van gemaakt. Dat ging dus niet alleen om de inrichting, maar ook om de hele signing omtrent het ijs, de aankleding van verblijfsplekken en comfort voor de bezoekers – en hun kinderen.”
“Opdrachtgevers benaderen ons met een vrij simpele vraag: wij hebben een nieuw interieur nodig of een mooie aankleding van een evenement. Door onze talenten te combineren kunnen wij die vraag van twee kanten benaderen.” Hellen begint bij de grote structuren en Elles begint bij de details. “Beide zijn van belang voor de juiste beleving van de bezoekers. Maar net zo belangrijk is dat onze plannen daardoor écht uitgevoerd kunnen worden. Het is een logische combinatie, maar uitzonderlijk in onze branche.”

Groeien en uitbreiden
Elles: “Wij zijn de laatste tijd nogal hard gegroeid. Daarom moet ik ook meer tijd gaan besteden aan bedrijfsvoering, aan onze eigen huisvesting en de strategie. Dat vind ik een uitdaging, omdat ik een binnenhuisarchitect ben die graag een bedrijf runt, waarbij mijn passie nog altijd ligt bij ontwerpen.”

“Wij zien nu veel bedrijven die weer behoefte hebben aan een nieuw interieur voor een bestaand of nieuw kantoor, winkel, restaurant of evenement.” Elles & Hellen kunnen niet wachten om nog meer onderscheidende interieurs te ontwerpen en produceren.

Elles & Hellen – Decor & Architectuur
Weversbaan 19, Leiderdorp
T 071 744 0048
E mail.elles-hellen.nl
W www.elles-hellen.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *