“Geen concessies aan de kwaliteit”

Van Friesland tot het Westland. Eigenaar Reuben Lange van BEMA Interieurbouw doorkruiste in 2017 een groot deel van ons land om zijn zakelijke en particuliere opdrachtgevers te helpen met de inrichting van prestigieuze gebouwen en villa’s. Op deze pagina’s een selectie van het opvallendste uit 2017.

Blokhuispoort Leeuwarden
Leeuwarden is in 2018 culturele hoofdstad van Europa en dat zorgt ervoor dat prestigieuze projecten die al op de planning stonden, in een stroomversnelling komen. Eén zo’n project is de verhuizing van de openbare bibliotheek naar het monumentale gebouwencomplex Blokhuispoort, de voormalige stadsgevangenis van de Friese hoofdstad.
Reuben Lange: “Het gaat hier om een prestigeobject dat in drie fases tot stand komt. De eerste twee fases worden dit jaar afgerond, eind januari 2018 ronden we fase 3 af. Het doel van de architect is om de mooiste bibliotheek van Nederland neer te zetten, waarbij het gebruikte materiaal een eenheid moeten vormen met de gevangenis. In het gebouw zijn veel stalen elementen en eikenhout verwerkt. Wij hebben het interieur verzorgd, onder andere de stalen boekenkasten en de tafels in de leeszalen. Om een indruk te geven van de grootte van dit mega-project: er is zo’n 500 kilogram poedercoating op de meubels gegaan. Het ontwerp hebben we samen met een metaalbedrijf uit Noordwijk gedaan, waarmee we vaker samenwerken. Leuk detail: tijdens de pitch in onze werkplaats hebben we een model van het interieur achter tralies geplaatst.”

BEMA Interieurbouw in het kort
“We zijn de afgelopen jaren blijven investeren in machines en mensen,” zegt Reuben Lange van BEMA Interieurbouw. “Zo hebben we dit jaar bijvoorbeeld ons wagenpark vernieuwd en binnenkort krijgen we een nieuwe computergestuurde freesmachine met vijf assen. Bovendien werken we samen met vakopleidingen in Amsterdam en Rotterdam, waardoor we ook in de toekomst vakmensen in huis hebben. Zo kunnen we blijven zoeken naar de beste handgemaakte oplossingen voor onze klanten. We hebben de afgelopen jaren geen concessies gedaan aan de kwaliteit. Mede hierdoor is onze orderportefeuille al behoorlijk vol tot en met het tweede kwartaal van 2018. Het is weer voor het eerst sinds acht jaar dat we weer zover naar voren kunnen kijken.”

Heineken Experience, Amsterdam
In hartje Amsterdam op de Stadhouderskade staat sinds jaar en dag de brouwerij van Heineken. Tegenwoordig doet deze brouwerij, waar Heineken het levenslicht aanschouwde, dienst als experience center en museum waar mensen een rondleiding kunnen krijgen door de rijke geschiedenis van het bierimperium. Voor de Heinekenshop bouwde BEMA Interieurbouw dit jaar onder andere de balies en de rekken waar de producten liggen uitgestald. “Het is natuurlijk prachtig dat we voor zo’n merk, dat in de hele wereld bekend is, dit soort werkzaamheden mochten verrichten,” kijkt Reuben Lange terug.

Woonhuis in het Westland
Tussen het brede palet aan zakelijke opdrachtgevers van BEMA Interieurbouw zitten ook regelmatig particuliere klanten. Voor een villa in het Westland die nieuw werd gebouw, bouwde BEMA dit jaar keukenkasten en inloopkasten in de slaapkamers. “Een heel andere discipline met alleen maar maatwerk en steeds wisselende details,” zegt Reuben Lange. “De eigenaar heeft zijn huis zelf ontworpen. We hebben hier onze bijdrage aan geleverd met 3D-tekeningen. Over de materiaalkeuze en de kleurstellingen hebben wij geadviseerd. Dit soort projecten zijn leuk om te doen, ter afwisseling van onze projecten voor zakelijke klanten.”

Atrium-gebouw, Zuidas, Amsterdam
Het iconische Atrium-gebouw op de Zuidas in Amsterdam, dat in 1976 in gebruik werd genomen, is uitgebreid met twee torens en een bijpassende doorgang naar het bestaande gebouw. In opdracht van een bouwcombinatie van Dura Vermeer en De Nijs voorzag BEMA Interieurbouw in de eerste helft van 2017 alle lifthallen in het 15 verdiepingen tellende gebouw van mahoniehouten wandbetimmeringen. In het verlengde hiervan deed het bedrijf van Reuben Lange vervolgens ook andere projecten in deze blikvanger op de Zuidas.

Reuben Lange: “Het was een logistieke uitdaging om alles op tijd klaar te krijgen. De productie vond zoals gebruikelijk bij ons intern plaats waarna een bedrijf naast ons het spuitwerk voor zijn rekening nam. Vervolgens moesten de producten via de lift naar boven worden gebracht. Omdat alle bouwpartijen hier gebruik van moesten maken, vroeg dit om een goede afstemming van de werkzaamheden.” In deze en andere projecten is logistieke een essentieel onderdeel geworden van onze werkzaamheden.”

BEMA Interieurbouw
Vlasstraat 4
2153 GA Nieuw-Vennep
T 0252 – 675 592
I www.bema-interieurbouw.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *