Liefst geen ingrijpend hak- en breekwerk

Met drie nieuwe medewerkers en een tweede vestiging in Amsterdam, die in 2017 werd geopend, kan DS Rioolservice terugkijken op een turbulent en druk jaar. “Het gaat economisch beter – kijk maar naar de stijgende huizenprijzen – en mensen laten het geld weer rollen. Ook wij hebben hierdoor meer werk,” zegt eigenaar Dirk Schaap.

Bouwbedrijven, installatiebedrijven, loodgieters en particulieren schakelen DS Rioolservice in voor het aanleggen, reinigen, inspecteren en renoveren van rioleringen; specialistisch werk, veelal op moeilijk bereikbare plaatsen. “Dat werk laten zij graag aan ons over,” legt de eigenaar van DS Rioolservice uit, dat sinds dit jaar negen medewerkers telt. “Wij kunnen rioolwerk doen zonder ingrijpend hak- en breekwerk. Graag nemen wij dit werk dus uit handen. We staan garant voor kwaliteit, snelheid en flexibiliteit. En als er onverhoopt iets misgaat, dan lossen we het op zonder meerkosten in rekening te brengen.”

Tweede vestiging
Een van de grotere opdrachten dit jaar was de vervanging van het buitenriool bij een school in Zandvoort. Dit kon alleen in de schoolvakantie, vandaar dat DS Rioolservice afgelopen zomer vier weken achtereen met de klus in Zandvoort bezig was. Dit soort klussen toont aan dat het van oorsprong Rijnsburgse rioolbedrijf hard gegroeid is, onder andere in de omgeving van Amsterdam waar het bedrijf onder de naam Randstad Riool-service een tweede vestiging heeft geopend.  Dirk Schaap: “Onze naam slaat goed aan en het gaat boven verwachting goed. Daarom hebben we nu continu in Amsterdam een storingsmonteur en een ploeg medewerkers stand-by die reparatiewerk kunnen verrichten. Dit voorkomt dat we te veel aan het heen en weer rijden zijn met onze bussen. We hebben vorig jaar gekozen om door te groeien, met als belangrijkste onderscheid het doen van specialistisch rioolwerk. Dat heeft dit jaar zijn beslag gekregen.”

Sleutelrol
De medewerkers vervullen hierbij een sleutelrol. Vandaar dat de mensen van DS Rioolservice regelmatig getraind worden, onder andere in het kader van VCA, de instantie die garant staat voor veilig en gezond werken met aandacht voor het milieu. DS Rioolservice is bovendien een erkend leerbedrijf, reden waarom er regelmatig stagiairs meedraaien onder begeleiding van de medewerkers. Sinds een half jaar is het rioolbedrijf uitgebreid met drie nieuwe medewerkers. Ook zij zijn eerst intern begeleid ter voorbereiding op het verrichten van kwalitatief hoogwaardig werk.

Om ook daadwerkelijk te laten zien dat de medewerkers belangrijke schakels zijn, hebben de medewerkers dit jaar nieuwe bedrijfskleding gekregen. De kleurstelling is aangepast met meer nadruk op de kleuren grijs en zwart. Ook de vijf bussen zijn gerestyled. Zodat ook van buitenaf zichtbaar is dat DS Riool-service staat voor kwaliteit.

DS Rioolservice
Bedrijventerrein ’t Heen
Weverstraat 5
2222 AP Katwijk
T 071 – 403 50 16
E [email protected]
I www.dsrioolservice.nl

Geef een reactie