Renault Captur: Typisch Frans

Na zo’n 4 jaar heeft de Renault Captur een facelift ondergaan. Nou ja een facelift, laten we zeggen dat hij wat bijgepunt is en dat is maar goed ook want aan een succesvol model moet je niet al te veel veranderen als het niet nodig is. Wat er concreet gewijzigd is, zoals gebruikelijk bij een facelift, zijn de verlichtingsunits die nu bestaat uit C-vormige ledverichting in de voorbumper en ook de grille is vernieuwd.

Aan de achterzijde heeft de verlichting ook een restyling ondergaan en zij zijn permanent ingeschakeld, zowel overdag als in de avond. Eveneens werd de kleurenkeus wat gewijzigd. Wat het interieur betreft zijn er nu wat nieuwe materialen toegepast en kan het R-linksysteem nu contact maken met een Android-telefoon. Een dodehoek-waarschuwingsysteem staat nu ook op de optielijst en dat is het zo’n beetje. Meer was ook niet nodig naar mijn idee, want de Captur is een vlot ogende typisch Franse auto met een sportief en comfortabel rijgedrag. Interessant is de ‘Initiale Paris’ -uitvoering die zeer royaal is uitgerust. Aan de buitenkant herkenbaar aan de vele chroomaccenten en het ‘ Initiale Paris’ logo. In het interieur fraai leren bekleding, waarbij zelfs een verwarmbaar stuur en verwarmbare stoelen tot de standaard uitrusting behoren. Jammer alleen dat de zittingen van de stoelen wat kort zijn, waardoor de wat langere bestuurder wat support mist. Fijne zakenauto.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *