TeekensKarstens, no nonsens en dichtbij haar klanten

Een relatie met een juridisch adviseur heb je vaak voor vele jaren. Volgens Pietia Laarhoven van TeekensKarstens ligt daar het uitgangspunt voor het nut van een advocaat of notaris. “Meestal is het oplossen van een probleem de aanleiding om een advocaat te zoeken. Dan schieten wij een opdrachtgever te hulp bij een conflict of bij een zaak die hem te complex is. Daarna blijven wij er graag bij om problemen blijvend te voorkomen. In een lange relatie leveren wij steeds meer op. Wij staan de ondernemer bij, zelfs tot over de grenzen.”

“Voor ondernemers zijn wij een vanzelfsprekende partner. Wij maken moeilijke zaken makkelijk, helpen conflicten bijleggen, reageren op verrassingen en helpen rampen voorkomen. Dat is een vliegende start van de relatie.” Maar is de relatie eenmaal gelegd dan heeft een ondernemer een ‘vriend voor het leven’ gevonden. Dat is in ieder geval de inzet van Pietia en haar collega’s. “Na een eerste zaak of kwestie groeien wij mee met de behoeften van de ondernemer. Iedere ondernemer krijgt tenslotte een keer met juridische zaken te maken. Rond personeel, rond leveringen, misschien bij de overname van een ander bedrijf of de aanschaf van een pand. Dat is ons dagelijks brood: ondernemers juridisch advies geven op alle terreinen van het zakendoen. Bij een crisis staan wij onze klanten volledig en vaak 24/7 bij. Dat is heel intensief en dat biedt aanknopings-punten om ze blijvend van dienst te zijn.”

Niet op afstand, maar naast onze klanten
“De bedoeling van TeekensKarstens is dichtbij het regionale bedrijfsleven staan. En met twee benen in de maatschappij eromheen. TeekensKarstens houdt van een directe én persoonlijke benadering. No nonsens en vooruitstrevend, zodat onze klanten verder kunnen. Met onze vestigingen in Leiden en Alphen zijn we vertegenwoordigd in het Rijnland. Steeds vaker werken we direct samen met onze klanten én met andere professionals. Ik hoor vaak terug dat wij ‘anders zijn dan andere kantoren’. Kwaliteit staat voorop. Het onderscheid zit met name in onze benadering en de concretisering. Daarbij zijn we maatschappelijk betrokken in sportclubs en verenigingen, maar bijvoorbeeld ook bij het Hospice Issoria in Leiden.

‘Ik heb weer zin in de Sterkste Schakel’
Inmiddels zijn alle genomineerden voor de Sterkste Schakel Verkiezing bekend, dus ook de genomineerden voor de TK Penning voor Internationaal Zakendoen. “Het is weer een heel leuk lijstje, waar ik al eens goed naar gekeken heb.” Pietia bladert door de map met interviews uit Rijnstreek Business en prints van de websites van de bedrijven. “Het is leuk om al voor het jurybezoek te kijken wat de bedrijven doen. Het is een mooie mix van transport, tuinbouw en maakindustrie. Precies de sectoren waar Nederland internationaal prachtig mee scoort. Ik ben opnieuw blij verrast met de pareltjes die bij de Sterkste Schakel boven komen. Het zijn ook altijd zeer gemotiveerde onder-nemers en dat maakt het hele evenement een feest. Ik heb er nu al weer zin in om in januari of februari het echte jurywerk te gaan doen. Dit jaar neem ik overigens een nieuwe collega mee: Rens Goudsmit.”

Niemand ontkomt aan internationaal zakendoen
Net als iedere ondernemer altijd wel eens met juridische zaken in aanraking komt, doet ook vrijwel iedere ondernemer wel eens internationaal zaken. “Bedenk maar eens: inkopen vanuit het buitenland, werknemers die reizen, (webshop)verkopen aan het buitenland, de data van je bedrijf in de ‘cloud’, verkopen aan een Nederlands bedrijf met een buitenlandse moeder, buitenlandse werknemers, Europese aanbestedingen, buitenlandse investeerders. Dat soort zaken is echt niet voorbehouden aan ‘grote’ bedrijven.”

Voor Pietia Laarhoven en TeekensKarstens is dat voldoende aanleiding om ook dit jaar internationaal actieve ondernemers extra in het zonnetje te zetten met de TK Penning voor Internationaal Zakendoen. “Nog een ding,” zegt ze, “voorkomen is beter dan genezen. Ga af en toe eens buurten bij je jurist om je handel en wandel door te nemen.”

TeekensKarstens advocaten notarissen
Vondellaan 51, Leiden
T 071 535 8000
E [email protected]
W www.tk.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *