Voertuigen Saver realiseren brandstof- en CO₂besparing door additief van ‘CleanerGlobe B.V.’


Deel dit artikel

Terwijl de EU-lidstaten en het Europees Parlement recentelijk overeenstemming bereikten over het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen in de landbouw-, transport- en bouwsector, werden bij Saver de resultaten bekend gemaakt van een proef om het brandstofverbruik (en daarmee de CO₂-uitstoot) van het wagenpark terug te dringen. Dat leverde goed nieuws op: door toevoeging van een additief (‘Less’/’CG-7’) aan de brandstof werd een besparing van zo’n 6,2% gerealiseerd. Op basis van dit resultaat besloot de directie het additief uiteraard te blijven gebruiken.
Gedurende een jaar testte Saver het effect van een additief op het brandstofverbruik van 31 voertuigen. Het verbruik werd vergeleken met dat van dezelfde voertuigen een jaar eerder, uiteraard zonder een additief te hebben toegevoegd. Gebleken is dat toevoeging een gemiddelde brandstofbesparing opleverde van 6,2%. Uiteraard levert deze besparing ook een aanzienlijke milieuwinst op.
De proef past binnen het MVO-beleid van Saver: behalve een duurzaam hergebruik van afvalstromen en daarmee de reductie van restafval en CO₂-uitstoot, spelen innovatie en duurzaamheid een grote rol binnen de organisatie. De economische aspecten worden daarbij nooit uit het oog verloren. Zo levert een vermindering van brandstofverbruik uiteraard ook een financieel voordeel op.
De EU-lidstaten en het Europees Parlement hebben overeenstemming bereikt over het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen in de landbouw-, transport- en bouwsector en van gebouwen. De uitstoot moet in 2030 gemiddeld 30 procent lager zijn dan in 2005. Voor Nederland gaat 36 procent gelden. De afspraken die ervoor moeten zorgen dat de klimaatdoelen van Parijs worden gehaald, beslaan ongeveer 60 procent van de Europese broeikasgassenuitstoot.

Meer informatie over het additief?

CleanerGlobe B.V.
Machineweg 289, 1432 ES Aalsmeer
The Netherlands
Tel. +31 (0)297 33 00 60
www.wewantless.com

 

One Comment

  1. marco sjouw says:

    goedemorgen, probeer te bellen maar dat mislukt, heb van ard jongeneel het nr gekregen
    wil graag wat bestellen 0622199967 marco sjouw

Geef een reactie