Check de voorlopige berekening LIV

De afgelopen tijd hebben zo’n 94.000 werkgevers van het UWV een voorlopige berekening ontvangen van het lage-inkomensvoordeel (LIV) 2017. Je hebt recht op deze tegemoetkoming als je werknemers met een laag loon in dienst hebt. Check de voorlopige berekening goed. Kloppen de gegevens niet, dan kun je tot en met 30 april a.s. wijzigingen doorgeven.

LIV
Met ingang van 2017 is er een jaarlijkse tegemoetkoming in de loonkosten voor werkgevers die werknemers in dienst hebben met een laag loon: het lage inkomensvoordeel (LIV). Afhankelijk van het gemiddeld uurloon (2017 minimaal € 9,66 en maximaal € 12,08) bedraagt de LIV per werknemer maximaal € 2.000 per jaar. Daarbij gelden nog de volgende voorwaarden:

*de werknemer heeft de AOW-leeftijd nog niet bereikt;
*de werknemer is verzekerd voor één of meer werknemersverzekeringen;
*de werknemer heeft ten minste 1.248 verloonde uren per kalenderjaar.

Voorlopige berekening
Het UWV heeft inmiddels de voorlopige berekeningen van het LIV over 2017 verstuurd. Deze berekening is gebaseerd op de gedane aangiften loonheffingen en correcties over 2017. Ben je het niet eens met de voorlopige berekening, controleer dan of de loonaangiften juist en volledig zijn. Je kunt deze aangiften nog tot en met 30 april 2018 corrigeren.

Let op!
Kloppen de loonaangiften wel, maar heb je vragen over de voorlopige berekening, dan kun je deze stellen aan het UWV. Had je wel een voorlopige berekening verwacht, maar deze niet ontvangen? Ook dan kun je contact opnemen met het UWV.

Definitieve berekening
Uiterlijk 31 juli a.s. ontvang je van de Belastingdienst de definitieve berekening van het LIV over 2017. Mocht deze definitieve berekening niet kloppen, dan kun je daartegen bezwaar maken.

Rosa Kromhout van der meer
Loonspecialist
JAN Accountants & Belastingadviseurs
www.jan.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *