“Liever vertrouwenspersoon dan ‘de werkgever’”

Jeroen van Breda van het gelijknamige aannemersbedrijf in Sassenheim is de vijfde generatie bij Van Breda. Sinds 2005 geeft hij leiding aan het familiebedrijf. A.G.J.C. van Breda bestaat al ruim zeventig jaar (1945), maar de geschiedenis gaat veel verder terug, tot ongeveer honderd jaar.

Een respectabele leeftijd heeft het bedrijf inmiddels…
Jeroen van Breda: “We doen hard ons best. Door vast te houden aan onze filosofie kom je verder. Wij zeggen altijd: eerst sparen en dan pas uitgeven. Dan loop je nooit te hard van stapel. Dat is ook de reden dat we ons niet zo zeer richten op groter groeien, maar wel op het verder ontwikkelen van ons bedrijf. We hebben ons tijdens de crisis beraden op onze toekomst en geïnvesteerd in de kwaliteit van ons werk. De komende jaren willen we die kwaliteit verder verdiepen, zodat ons bedrijf nog meer een geoliede machine wordt. Dat moet leiden tot meer omzet terwijl onze capaciteit gelijk blijft.”

Hoe groot is Van Breda?
“We hebben zo’n twintig man vast personeel met daaromheen circa dertig mensen die we inhuren. We willen niet te groot worden, want we willen dichtbij ons personeel blijven staan. Laatst kwam iemand naar me toe die me in vertrouwen vertelde over problemen thuis. Ik ben liever vertrouwenspersoon dan ‘de werkgever’. We vinden het ook belangrijk dat mensen kunnen doorgroeien. Zo help je elkaar. Want uiteindelijk moet het personeel de kwaliteit die ik verkondig, waarmaken.”

Wie zijn jullie opdrachtgevers?
“We hebben een mix van opdrachtgevers: scholen, gemeenten, projectontwikkelaars en particulieren. We bouwen villa’s maar doen ook renovatie en onderhoud. Zo werken we vaak voor de gemeente Teylingen en inmiddels werken we dankzij de ambtelijke fusie ook voor Lisse en Hillegom. We doen voor gemeenten de renovatie en het onderhoud van gemeentelijke panden en sportlocaties. Verder werken we in opdracht van diverse scholen en organisaties die scholen onderhouden. Deze werkzaamheden vinden voornamelijk plaats in de zomervakanties.”

En verder bouwen jullie dus villa’s?
“Qua werk schuiven we op naar de bouw van luxere huizen, maar onderhoud blijven we ook zeker doen. Huizen hebben nu eenmaal onderhoud nodig dus die service bieden we ook. In het algemeen kun je stellen dat we van uitdagingen houden. We doen graag dingen die we nooit eerder hebben gedaan. Een mooi voorbeeld hiervan is de bouw van een villa drijvend in een 7 meter dikke veenlaag waarbij de kelderbak zorgt voor het drijvend vermogen in het grondwater. Een ander mooi project was de vervanging van de eiken klokkentoren van het Schildersmuseum in Sassenheim die eerder al door onze voorvaderen was gerenoveerd. En nu dus de bouw van
een serie van vier villa’s in Warmond, wat een nieuwe mijlpaal is voor ons bedrijf.”

Vier villa’s in Warmond
In de derde week van april is de verkoop gestart van vier rietgedekte villa’s in de Warmondse Hyacintenlaan. Het project – Poelméér genoemd – is ontwikkeld door projectontwikkelaar TWYL. Aannemer Van Breda is door TWYL geselecteerd om deze vier woningen te bouwen. Eind 2018 verwacht Van Breda te starten met de bouw, mits dan drie van de vier villa’s zijn verkocht. Eind 2019 wordt de bouw van de woningen, die 1.495 miljoen euro (vrij op naam) kosten, naar verwachting afgerond. In de tussentijd sloopt Van Breda de huidige villa op het perceel en zorgt het aannemersbedrijf ervoor dat de grond bouwrijp wordt gemaakt.

“We specialiseren ons steeds meer in de bouw van huizen in het luxe segment,” zegt Jeroen van Breda. “We bouwden al vaker villa’s, onder andere op dit moment in Oegstgeest en Zoetermeer, maar nu hebben we een primeur: de bouw van een serie van vier villa’s in één keer. Omdat ons streven is dit in de toekomst vaker te gaan doen, hebben we het Woningborg-certificaat nodig. Daarmee krijgt de koper de garantie dat het werk goed gebeurt, waarmee we hem ontzorgen. Dat geeft zekerheid voor iedereen.” Begin april mocht A.G.J.C. van Breda het Woningborg-certificaat in ontvangst nemen.

Meer informatie over de verkoop van de vier villa’s is te vinden op www.woneninpoelmeer.nl.

Aannemersbedrijf
A.G.J.C. van Breda
Industriekade 30
2172 HW Sassenheim
T 0252 – 21 24 55
I www.agjcvanbreda.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *