Ook de bouwwereld ontdekt de voordelen van Kvik keukens

Al jarenlang is Kvik Keukens één van de snelst groeiende formules op de particuliere markt. Kvik ontstond 35 jaar geleden uit frustratie over de toenmalige keukenbranche: lange levertijden, geen transparantie en geen goede kwaliteit. Dat doet Kvik anders! Dat weten niet alleen veel particulieren, maar is nu ook ontdekt door projectontwikkelaars, architecten en bouwbedrijven. Waarom is dat eigenlijk? We vragen het aan André van Es, die sinds enige tijd de zakelijke markt aan het benaderen is voor de Kvik Leiden-Leiderdorp. Sinds ruim 10 jaar wordt deze winkel succesvol gerund door zijn broer – Johan van Es – die de zakelijke markt als belangrijke uitbreiding ziet naast de activiteiten op de particuliere markt.

Snelheid
Kvik is Deens voor “snel”, verklaart André van Es. “En dat is natuurlijk niet zomaar een naam”. Omdat er duidelijke keuzes zijn gemaakt is het assortiment overzichtelijk. Daarom is er veel op voorraad en kan er binnen enkele weken geleverd worden vanuit de eigen fabriek in Denemarken. Door de heldere procedures en eenvoudige logistiek gaat er relatief weinig fout en wordt er vrijwel altijd snel geleverd. Dit wordt ervaren als een verademing binnen de huidige keukenbranche. “Zelfs een complete maatwerkkeuken wordt – inclusief apparatuur en werkbladen – binnen 6 weken bij ons afgeleverd en is klaar om door onze experts geplaatst te worden,” vertelt André trots.

Garantie
Dat Kvik vertrouwen heeft in eigen kwaliteit blijkt wel uit de gehanteerde garantietermijnen. André: “Ook dat is belangrijk voor de bouwwereld. Het ontzorgen gaat bij ons verder dan het uit handen nemen van communicatie bij het ontwerpen en monteren van de keukens.” Naast 5 jaar garantie op de werkbladen en 10 jaar op de kasten en deuren, hanteert Kvik zelfs een garantietermijn van 25 jaar (!) op de bewegende delen, zoals laden en scharnieren. Wanneer je dus kiest voor een Kvik keuken is dat een keuze voor jarenlang plezier en gemak van een trendy en tijdloos design.

Transparant
“Wij onderhandelen niet over de prijs,” stelt André. “Dat is wel zo transparant en zeker onderscheidend binnen de keukenbranche.” Uiteraard zijn er ook bij Kvik wel consumentenacties en bieden wij voor de zakelijke markt aantrekkelijke voordelen, maar onze prijs is de prijs. Of je nu kijkt op de website, in de brochure of in de showroom; de prijs staat gewoon vermeld, dus je weet vóóraf exact waar je aan toe bent. Ook dat is erg prettig voor projecten, want het betekent duidelijkheid voorafgaand aan een project en geen verrassingen achteraf.”

Ontzorgen
Het werken met één aanspreekpunt blijkt in de praktijk zeer goed te werken. “Een keuken is voor veel bouwbedrijven nu eenmaal geen prioriteit binnen het totale project, maar het moet wel goed en snel gebeuren,” zegt Van Es. “Waar mogelijk neem ik de communicatie met huurders of bewoners uit handen of meld ik mij bij vragen op de bouwlocatie om met uitvoerders te overleggen. De keukens komen vanuit Denemarken eerst aan in ons magazijn waar ze worden voor-gemonteerd door onze ervaren monteurs. Mocht er iets niet goed gegaan zijn met de levering, dan wordt dat vaak al hersteld vóórdat de keuken op transport gaat naar de eindbestemming. Als blijkt dat er dan toch nog iets hersteld moet worden regelen we dat binnen een paar weken. Voordeel is dat projecten zelden vertraging oplopen doordat het plaatsen van een keuken bijna nooit langer duurt dan verwacht.”

Slim design
Of het nu gaat over nieuwbouw of renovatie van een historisch pand. Of het nu gaat om een grote of een beperkte ruimte. Kvik heeft altijd een slimme en praktische oplossing. Ook de maat-voering is bij Kvik anders dan in de branche gebruikelijk is. Een hoger werkblad wordt vaak als prettig ervaren, en dat realiseert Kvik met ruimere kasten of lades in plaats van door te werken met hogere plinten. Hetzelfde geldt voor een dieper werkblad dat Kvik oplost door een slim XXL design. Dus geen loze ruimte achter de kasten, maar extra ruimte in de lades en kasten. Zo zijn zelfs in veel gevallen bovenkasten niet eens nodig. Altijd een praktische invulling van de beschikbare ruimte met een design dat gezien mag worden!

Voorlopig richt Kvik Leiden-Leiderdorp zich met name op het ontwikkelen van de zakelijke markt in de regio Rijnstreek. “Vanaf de kust via de gehele Leidse regio tot en met Alphen aan den Rijn is voorlopig ons werkgebied. Er worden hier zoveel interessante nieuwbouw- en renovatie-projecten ontwikkeld, dat wij onze ambities in deze regio prima kunnen invullen. En dat het liefst door een intensieve samenwerking met de regionale bouwbedrijven, want wij zoeken toch vooral partners voor langere termijn, die – net als wij – ook in de toekomst voor kwaliteit blijven gaan,” besluit Van Es.

Kvik Leiden-Leiderdorp
Elisabethhof 6
2353 EZ  Leiderdorp

André van Es
Adviseur Zakelijke Markt
06 – 5379 3310
[email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *