TK Challenge haalt met Wielercafé € 4.000,- op


Deel dit artikel

TK Challenge Foundation reed dit jaar voor het eerst mee met de Joop Zoetemelk Classic en organiseerde voorafgaand aan deze klassieker ’t Wielercafé, met legendes Joop Zoetemelk en Gerben Karstens (‘de Leidse notariszoon’). Deze avond stond in het teken van topsport, gezelligheid én het mooie initiatief Fietsmaatjes. Inmiddels zijn alle gelden binnen: samen haalden ze ruim 4000 euro op.

Maarten van Haren, TK Challenge Foundation: “Voor onze challengers én voor de wielrenfans vanuit de hele regio, was het een super gezellige en inspirerende avond voorafgaand aan ‘de Joop’. De organiserende TK Challenge-partners TeekensKarstens en Zorg en Zekerheid ontvingen hun gasten in het auditorium van Zorg en Zekerheid dat was omgebouwd tot een heus wielercafé met oude foto’s en wielrenshirts van Joop en Gerben. Voor het pand stond de ploegrijderswagen van TI Raleigh van Peter Post, een gave oude Mercedes met wielrenfietsen op het dak.”

Maarten: “TK Challenge steunt regionale initiatieven op het gebied van sport, gezondheid en vitaliteit. ‘Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp’ trekt er met duofietsen op uit met mensen die dit zelf niet meer kunnen. Een initiatief dat naadloos aansluit bij onze foundation die zich inzet door – onder andere – fysieke challenges aan te gaan. Ons debuut bij ‘de Joop’ was er één met een dubbele uitdaging: we hebben gevoelstemperaturen van -15 graden doorstaan. Een rit om nooit te vergeten! TK Challenge kwam in de voorbereidingen in aanraking met Fietsmaatjes en is intussen groot fan geworden. Dat merkte je ook al tijdens het café waar mensen zich direct aanmeldden als vrijwilliger.”

Ben Crul van Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp: “Fantastisch dat TK Challenge, een initiatief van gerenommeerde bedrijven uit de regio, ons initiatief steunt. Enerzijds financieel, die euro’s gebruiken we voor de aanschaf én het onderhoud van onze fietsen. Anderzijds de publiciteit, want onbekend is onbemind. In LeidenLeiderdorp bestaan we nu 1 jaar. Het is een groot succes: we hebben al meer dan 1000 ritten gemaakt met bijna 200 gasten. Dat willen we graag uitbreiden, maar daar hebben we wél vrijwilligers voor nodig die een dagdeel per 14 dagen een sportieve rit – het leukste vrijwilligerswerk dat er bestaat – willen gaan maken.”

Groot plezier en geweldige verhalen

Ben: “Ik kan zo veel mooie verhalen vertellen over mensen die vroeger altijd fietsten en nu bijna niet meer buiten komen. Als je met deze mensen een rit maakt langs de plekken waar ze vroeger kwamen, komen ze als herboren thuis. Ook mensen met een geestelijke ziekte, zoals dementie, zijn veel handelbaarder de dagen na zo’n rit. Het werkt trouwens twee kanten op: het is niet alleen een heerlijk uitje voor de ‘gast’ maar ook voor de vrijwilliger die als begeleider meefietst. Het werkt verbindend en is gezond voor allebei.”

“Je ziet ook vaak dat de ‘gast’ en vrijwilliger zich samen aanmelden. Hoe leuk is het om, in plaats van een bezoekje aan je vader, moeder, opa, oma, vriend of vriendin, samen een fietstocht te maken. Net als met wandelen wordt er tijdens het fietsen veel gepraat, gelachen en geluisterd. Vaak meer dan aan tafel met een kop koffie en het is nog gezond en leuk ook. In LeidenLeiderdorp hebben wij inmiddels 12 duo-fietsen die we stallen op tien verschillende plekken in leiden. Zo is er altijd wel een fiets in de buurt. Wel moet ik erbij zeggen: je kunt je niet opgeven en wegrijden alsof je een fiets huurt. We zorgen ervoor dat alle vrijwilligers de fietsen goed kennen en dat zij verantwoord op pad gaan.” Wil je meer weten, kijk dan op: www.fietsmaatjesleidenleiderdorp.nl


TK Challenge Foundation

TK Challenge staat voor vitaliteit. De partners – Rabobank, Gemeente Leiden, Zorg en Zekerheid, Luba, Deloitte, TeekensKarstens advocaten notarissen, Bio Science Park Leiden, Into Business en Fotografie Mike van Bemmelen – vullen dit in door sport en sociale cohesie te verbinden met regionale initiatieven. Dat doen zij door een platform te bieden aan iedereen die een bijdrage wil leveren aan de regio en gezond door het leven wil gaan.

Meer informatie
Voor meer informatie over de TK Challenge Foundation kunt u contact opnemen via T. 071 535 80 00 of per e-mail naar info@tkchallenge.nl.

Geef een reactie