Bouwmaat zet vakmensen in de schijnwerpers

Vakmensen in het zonnetje zetten. Dat was het doel van de Vakwerk Awards, die Bouwmaat op 25 mei uitreikte tijdens het Bouwmaat XXL Event in de Jaarbeurs in Utrecht. Zo’n 5000 klanten en relaties van Bouwmaat bezochten de bijbehorende vakbeurs, woonden de uitreiking van de awards bij en genoten van optredens van Tino Martin, Candy Dulfer, Wolter Kroes en Xander de Buisonjé.

Gideon van den Bosch, manager verkoop en vestiging van Bouwmaat XL Leiden, was bij de organisatie van het feestelijke evenement betrokken. Met hem sprak Rijnstreek Business over de Vakwerk Awards, een verkiezing waarvoor klanten van de 46 Nederlandse Bouwmaatvestigingen in het oog springende projecten konden aanmelden. De oogst: zo’n 300 projecten, uiteenlopend van de realisering van een boomhut tot de renovatie van een zeventiende-eeuwse boerderij.

Ford Transit
De beste vaklui ontvingen een award in een van de volgende zes categorieën: Sanitair & Installatie, Schilderen, Duurzaam Bouwen, Bouw & Timmeren, Tegelen en Stucwerk. Ook was er een overall winnaar, die er met de hoofdprijs vandoor ging: een Ford Transit Custom, geschonken door een van de vele partners van Bouwmaat die hielp met het organiseren van het evenement. Aan de beurs in de Utrechtse Jaarbeurs, die aan de feestelijke avond voorafging, deden circa zestig leveranciers van Bouwmaat mee. Zij presenteerden daar hun producten en boden de beursbezoekers aantrekkelijke aanbiedingen aan.

Waarom werden er tijdens het Bouwmaat XXL Event eigenlijk awards uitgereikt?
Gideon van den Bosch: “Er worden in Nederland door heel veel vakmensen prachtige projecten gerealiseerd. Dagelijks zijn zij ermee bezig, maar nooit ontvangen zij hiervoor waardering. Bouwmaat vindt dat daar verandering in moet komen. Vandaar deze awards, die dit jaar voor het eerst zijn uitgereikt. Een primeur dus. Gezien het enthousiasme verwacht ik dat dit vaker gaat gebeuren. Het is voor ons een mooie manier om de vakmensen in het zonnetje te zetten en voor onze klanten is het een uitstekende gelegenheid om zich in de kijker te spelen bij potentiële opdrachtgevers.”

Zijn er bedrijven uit onze regio in de prijzen gevallen?
“Nee, helaas niet. Er zijn genoeg vakmensen en mooie projecten in Leiden en omgeving, maar de prijzen zijn in een andere regio gevallen. De overall winnaar is Rhon van de Velden die de prijs kreeg voor de verbouwing van een zeventiende-eeuwse boerderij in het Brabantse Oosterhout tot een duurzame woonboerderij. Hij kreeg de bijbehorende award en won dus de Ford Transit.”

Is er volgend jaar weer een award-uitreiking?  
“Over twee jaar is er weer een award-uitreiking, want we willen het Bouwmaat XXL Event uit laten groeien tot hét tweejaarlijkse event voor de professional die werkzaam is in de bouw, de renovatie en het onderhoud. De partners die samen met Bouwmaat het evenement organiseerden, waren ontzettend enthousiast over de beurs en de aansluitende feest-avond met de awarduitreiking, dus er komt zeker een nieuwe kans voor de klanten van de Bouwmaatvestigingen in onze regio.”

Bouwmaat
Bouwmaat is dé groothandel in bouwmaterialen. Het biedt alles voor de vakman. Het bedrijf heeft een breed assortiment onder één dak met online meer dan 13.500 artikelen. Van bouwmaterialen, hout, sanitair en gereedschap tot ijzerwaren, elektra, verlichting, verf en nog veel meer. Ook biedt Bouwmaat diverse services en diensten om slimmer te ondernemen, conform de slogan ‘Alles voor slimmer bouwen’. Met 46 Bouwmaat-vestigingen, van Groningen tot Limburg, is er altijd een vestiging in de buurt, onder andere een XL-vestiging in Leiden en vestigingen in Katwijk, Hoofddorp en Alphen aan den Rijn. Klanten kunnen hun bouwmaterialen ook online bestellen via de webshop van Bouwmaat.nl en hun bestelling gratis laten klaarzetten in een van de vestigingen. Thuisbezorgen of op de bouwplaats is ook mogelijk.

Bouwmaat XL Leiden  
Rooseveltstraat 78
2321 BM Leiden
T 071 – 581 33 10
E [email protected]
I www.bouwmaat.nl

Bouwmaat Katwijk  
Mandenmakerstraat 4
2222 AX Katwijk aan Zee
T 071 – 409 72 72
E [email protected]
I www.bouwmaat.nl

Bouwmaat Hoofddorp  
Willem Brocadesdreef 13
2132 PV Hoofddorp
T 023 – 554 09 00
E [email protected]
I www.bouwmaat.nl

Bouwmaat Alphen aan den Rijn  
Van Foreestlaan 1
2404 HC Alphen aan den Rijn
T 0172 – 42 31 60
E [email protected]
I www.bouwmaat.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *