De Beren zoekt franchisenemers voor uitbreiding restaurants

Een gevarieerde menukaart met voor elke smaak, voorkeur of allergie een passend gerecht in royale porties? Een kindervriendelijk restaurant met een warme uitstraling en meedenkende bediening, waardoor iedereen zich welkom voelt? Het is slechts een greep uit de succesonderdelen van de inmiddels steeds bekender wordende horecafranchiseformule De Beren. Zo is Katwijk na Alphen aan den Rijn de volgende vestiging in onze regio die opent en een franchisenemer nodig heeft. En daar zal het vast niet bij blijven…

Het gaat hard met De Beren momenteel. Hoewel het concept al in 1984 met een eetcafé in Rotterdam begon, heeft de sympathieke horecaformule steeds de tand des tijds weten te doorstaan. Sterker nog, vandaag de dag gaat de groei van de franchiseformule onverminderd door. “We openen elke maand wel ergens een nieuwe vestiging”, legt Marjolein Mens van De  Beren uit, “zoals laatst nog in Groningen, Zwolle en Utrecht. En hebben we ergens iets geopend, dan kijken we gelijk al naar wat de volgende vestiging zou kunnen worden. Inmiddels staat de teller op 37 restaurants en 19 bezorgrestaurants.”

Iedere vestiging net weer even anders
En daar komt dus straks Katwijk als locatie bij. De Beren nam het voormalige en sterk verouderde restaurant De Zwaan aan de boulevard namelijk recentelijk over. Een kopie van de vorige restaurants? Niet helemaal, zo maakt Mens duidelijk. “Iedere vestiging lijkt natuurlijk wel op elkaar, maar is ook altijd weer net even anders. We proberen de locatie zo veel mogelijk aan te passen aan de omgeving en af te stemmen op de doelgroep. Zo willen wij in Katwijk de ligging aan het strand benadrukken door het restaurant meer open te maken met veel glas rondom. Het is een prachtige omgeving die we graag laten zien.”

Ook zal er binnen flink verbouwd gaan worden. “Een nieuw interieur met een warme en eigentijdse uitstraling en zoveel mogelijk natuurlijke materialen, zoals leer, staal en hout, vormen hierbij het uitgangspunt. Ook een bar en een schitterend terras is wat de mensen kunnen verwachten. Kortom: een mooi, gastvrij en kindvriendelijk restaurant met veel mogelijkheden dat past bij de omgeving en de mensen. Eind 2018 staat een grondige verbouwing gepland en naar verwachting zal die begin 2019 klaar zijn.”

Franchisenemers gezocht
En dan kan De Beren in Katwijk van start. Maar voordat het zover is, moet er nog een franchisenemer gevonden worden. “Dat geldt natuurlijk voor alle vestigingen die wij openen”, verduidelijkt Mens, “maar nu in het speciaal voor Katwijk.” Wat we precies zoeken? Bij voorkeur iemand met ervaring of in elk geval affiniteit met de horeca die ook bereid is daarin te investeren. Daar is namelijk 30-40% van de totale investering aan eigen vermogen voor nodig. Verder is uniformiteit voor ons heel belangrijk, dus iemand moet wel passen bij de formule.”

Ze vervolgt: “We staan al bijna 35 jaar bekend om gezellige sfeer, kind vriendelijkheid én onze veelzijdige menukaart. Zo zijn we beroemd om onze grillgerechten op houtskool, zoals de saté en spareribs, maar hebben we tegenwoordig ook steeds luxere gerechten, zoals entrecote en lamsrack. Ook bieden we naast de vegetarische nu ook veganistische gerechten en gerechten voor speciale diëten en allergieën. Een grote groep kan bij ons dus ook uitstekend terecht. Maar eigenlijk voelt iedereen zich bij De Beren wel welkom. We doen altijd iets extra’s en proberen met iedereen rekening  te houden. Daarnaast investeren we veel om ons personeel Beren-eigen te maken. ”

Gespreid bedje voor franchisenemer
Een franchisenemer van De Beren komt dan ook in een gespreid horecabedje terecht. “Zo kijken wij zelf naar de aangeboden locaties om hier een geschikte vestiging uit te kiezen. Dan starten wij die vestiging vervolgens helemaal op. We verzorgen zelf de inrichting, indeling en verbouwing, stellen een team samen en starten het restaurant. Pas als alles loopt, dan pas dragen we de vestiging daadwerkelijk over. Daarnaast is het voordeel dat onze franchisenemers altijd terug kunnen vallen op een grote en professionele backoffice die veel uit handen neemt en veel voor ze regelt. Van de inkoop tot marketing.”

Al met al een leuke uitdaging voor
iemand die het Beren-concept wel ziet zitten en de stap durft te wagen. Net als eerder al bijvoorbeeld in Alphen aan den Rijn gedaan werd. Daar werd om de oeroude muren van het monumentale Nutsgebouw aan het Thorbeckeplein een volledig glazen omheining geplaatst voor een geweldig uitnodigende en geheel eigen sfeer passend bij de omgeving. Een volgende locatie in onze regio sluit Mens dan ook niet uit. “Sterker nog, als we een vestiging openen, dan kijken we gelijk al wat er in de buurt nog meer aan uitbreidingsmogelijkheden zijn.  Onze ambitie is namelijk om heel Nederland Berenvriend te maken.”

De Beren Holding B.V.

Postbus 3096. 3003 AB Rotterdam
Bezoekadres
Prins Pieter Christiaanstraat 81, 3066 TB Rotterdam
T 010 – 243 71 91
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *