Citroën C5 AirCross: Frans comfortabel

U moet nog even geduld hebben voordat de nieuwe Citroën C5 AirCross in de showroom staat bij dealer De Jong in Katwijk, maar nu vast een preview. Deze nieuwe Citroën is een forse SUV met een eigenzinnige styling aan de voorkant, met typische Franse rij-eigenschappen gericht op comfort. 

De zij- en achterkant van deze C5 ziet er keurig gestyled uit als een fraaie SUV, maar de neus is, laten we zeggen, bijzonder vormgegeven. Hoog, wat bollig, futuristisch en zeker opvallend tussen het grote SUV aanbod op de huidige automarkt. Het interieur kent geen designgrapjes en ziet er netjes uit. Opvallend zijn de brede stoelen met dikke kussens in een ruime ruimte. Achterin drie even zo comfortabele brede, verschuifbare stoelen met een in drie delen neerklapbare achterbank, waarvan ook de hoek van de leuning versteld kan worden. 

Als je van Frans comfortabel rijden houdt, dan zit je helemaal goed bij deze C5 AirCross, want door zijn bijzondere onderstel, waarbij het bovenste gedeelte van de veerpoten extra gedempt worden en een kleine schokdemper in een groter exemplaar is geplaatst, zoef je over de weg. De bagageruimte is royaal en flexibel in te delen, dus praktisch in gebruik. Wat motoren betreft is er een keus uit een 1.2-liter benzinemotor met 130 pk en twee dieselmotoren met 130 en 180 pk.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *