De Heerekamer vanaf januari ook op zondag open

Zoals de waard is, zo behandelt hij zijn gasten. Bij De Heerekamer in Lisse betekent dit dat je door Dave Weijers in de watten wordt gelegd. Die gastvrijheid gaat ver. De ambiance is intiem, maar niet drukkend, de gerechten zijn vers en de drankkeuze is apart.

Weijers verdiende zijn sporen onder meer verdiende als sous-chef van Breakers Beach House van Huis ter Duin en als chef op Landgoed Kasteel Keukenhof. In de keuken kent hij het klappen van de zweep. Met De Heerekamer kan hij ook zijn eigen gevoel voor gastvrijheid helemaal uitleven. Dat begint al bij de manier waarop hij de deuren van zijn zaak openzet voor allerlei gezelschappen en gelegenheden. “Ik heb zelfs al schoolklassen over de vloer gehad. Dan gaan wij samen koken. Zelf wilde ik al vanaf mijn zesde kok worden, dus vind ik het hartstikke mooi om die kleintjes ‘vroeg te laten beginnen’.

Zesde dag open wordt nog een uitdaging
“Als je het doet, moet je het goed doen en de zondag is een speciale dag.” De beleving van een luie zondagmiddag komt aardig in de richting van het ideaalbeeld dat Weijers met zijn hele zaak heeft. “Ik wil dat mensen op zondagmiddag echt bij mij tot rust kunnen komen op het borrelmoment van de dag. Dat mag dat ‘vanzelf’ overlopen in het diner. Dat gevoel van relaxtheid geldt eigenlijk ook voor de andere dagen. Ik wil dat mensen zich hier op hun gemak voelen.”

Zijn zaak ook op zondag open krijgen wordt nog wel een uitdaging: “Wij worden best vaak gevraagd voor exclusieve borrels, feesten en partijen en die kon ik tot nu toe op de zondagmiddagen inplannen. Dat wordt nog even puzzelen.”

Verrassen, eventueel met pizza
Iedere zes weken heeft de Heerekamer een ander menu. “Wij houden ervan te verrassen. Bij de borrels maak ik sowieso altijd wat anders. Daar is het uitgangspunt dat alles kan: sushi in de ene hoek van de zaak, tapas in de andere. En een ‘gewone’ bier en bitterballenbruiloft doen wij ook. Maar dan wel met mijn eigen bitterballen.”Voor de diners ligt dat iets anders, omdat Weijers eraan vasthoudt dat alles vers moet zijn. “Dan gaan wij gasten dus vaak en veel verrassen met aparte gerechten. Vinden de kinderen dat niet lekker, dan zijn wij handig genoeg om daar toch iets moois voor te maken. Willen onze jonge gasten pizza, dan regelen we dat gewoon.”

De beste koffie van de Bollenstreek
Voor de kennismaking met de Sterkste Schakel hadden wij geen tijd voor een uitgebreide selectie van het menu. Maar wel voor de koffie. En wat voor koffie! “Ik ben voor de koffie speciaal op zoek gegaan en terechtgekomen bij Vascobelo uit België. Het is een zacht smakende mélange met een stevig karakter. De leverancier staat erop dat je het juiste apparaat ervoor gebruikt en schrijft voor hoe je hem moet zetten. Drie keer per jaar komen ze anoniem proeven of je het goed doet.”

Als dat toonaangevend is voor alles wat uit Weijers zijn handen komt, dan zou het zomaar kunnen dat niet alleen zijn koffie ‘de beste van de Bollenstreek’ is.

De Heerekamer
Heereweg 200, Lisse
T 0252 745 105
E [email protected]
W www.deheerekamer.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *