Gemeente Den Haag kiest voor 21 elektrische Smarts van Mercedes-Benz Dealer Bedrijven


Deel dit artikel

Afgelopen maand heeft de Gemeente Den Haag 21 Smarts EQ forfour in gebruik genomen. De volledig elektrische Smarts werden afgeleverd bij de Smart dealer op het Forepark in Den Haag: Mercedes-Benz Dealer Bedrijven.
De Smarts zullen gebruikt gaan worden als poolauto’s voor de medewerkers van het ingenieursbureau Den Haag, onderdeel van de dienst Stadsbeheer, die er de diverse projecten in de stad snel, veilig en milieuvriendelijk mee kunnen bezoeken.
Een gezonde stad is voor iedere inwoner belangrijk. Daarom stimuleert de gemeente dat meer mensen gebruik maken van elektrisch vervoer. Elektrisch vervoer zorgt voor schone lucht en minder lawaai. De gemeente vindt het belangrijk om het goede voorbeeld te geven en heeft daarom zelf ook elektrische auto’s aangeschaft.
EQ is de nieuwe aanduiding voor alle elektrisch aangedreven voertuigen van Mercedes-Benz en Smart. In 2022 zal het hele portfolio van deze merken geëlektrificeerd zijn. De volledig elektrische smart is hier het eerste voorbeeld van.
Vanaf 1 januari 2019 zullen er uitsluitend nog elektrische Smarts geleverd worden. Daarmee is smart vanaf dat moment een 100% elektrisch automerk.

Op de foto:
René Tap, Clustermanager van het Ingenieurs Bureau Gemeente Den Haag wordt, onder het toeziend oog van diverse medewerkers, door Jeroen van der Heiden van Mercedes-Benz Dealer Bedrijven gefeliciteerd met de aanschaf.

Geef een reactie