“Wanneer je Bårr binnenstapt heb je direct het gevoel dat je in een andere wereld bent”

Op het Stadhuisplein in Leiden is deze kerstperiode het pop-up restaurant Bårr te vinden. Een uniek concept dat is geïnspireerd op het Sami volk uit Lapland. De aankleding bestaat uit veel Scandinavisch elementen en creëert rond de Kerst een intieme sfeer. De drie reusachtige tipi’s zijn te bezoeken voor lunch, borrel en diner tot 6 januari 2019.

Aan de Weversbaan in Leiderdorp is het bedrijf Elles & Hellen – Decor & Architectuur gevestigd. Afgelopen jaar werden daar decorstukken ontworpen en gerealiseerd voor grote namen als Google, Netflix en Tommy Hilfiger. Maar ook waren bouwkundig architect Hellen van Berge Henegouwen en binnenhuisarchitect

Elles van Goozen samen met hun team druk met permanente projecten zoals kantoorpanden, winkels en exclusieve woonhuizen. Voor pop-up restaurant Bårr staken zij de handen in één met Horeca Groep Leiden en Doorgedraaid om samen te zorgen voor een  uitnodigende wereld die nog niet eerder in de stad te vinden was.

‘Wij vertalen een boodschap naar beeld, vorm en kleur’

“Wij kregen van Horeca Groep Leiden de opdracht om pop-up restaurant Bårr in Scandinavische stijl in te richten. Waar naast het stoere menu, warmte en knusheid de boventoon diende te voeren. Maar waar wij wel de vrijheid kregen dit naar eigen inzicht te mogen doen. Bij elke creatieve uitdaging beginnen wij met schetsen om het uiteindelijk ontwerp volledig tot stand te brengen op locatie. Zo ook voor het restaurant op het Stadhuisplein.” Wanneer je Bårr binnenstapt heb je direct het gevoel dat je in een andere wereld bent. De schapenvellen, verlichting en groen decoratie geven je het warme gevoel dat hoort bij deze tijd van het jaar. Het is een beleving om hier te genieten van een heerlijke maaltijd of puur en alleen voor een borrel.

‘Het is een logische combinatie, maar uitzonderlijk in onze branche’

In 2013 sloot Hellen zich aan bij Elles. Zij is de bouwkundig architect van het tweetal. Hellen begint bij de grote structuren en Elles begint bij de details. “Beide zijn belangrijk voor de juiste beleving van de bezoekers, maar net zo belangrijk is dat daardoor onze plannen écht uitgevoerd kunnen worden. Het is een logische combinatie, maar uitzonderlijk in onze branche.” Bij Elles & Hellen – Decor & Architectuur begint alles met een leeg vel papier en de wensen van de klant. Of het nou gaat om een zakelijk evenement, een boot voor de Amsterdam Canal Pride of  een volledig nieuw kantoorpand. “Op het lege vel papier beginnen wij met schetsen om het uiteindelijke ontwerp volledig te realiseren.” Dat doen ze niet alleen met een enorme dosis creativiteit, ze doen dit ook vooral met passie en overgave. “Vanaf de eerste schets tot de laatste schroef wij ontzorgen onze opdrachtgevers volledig.”

De volgende stappen

Elles: “Wij zijn afgelopen jaren hard gegroeid. Veel bedrijven hebben weer behoefte aan een nieuw interieur voor een bestaand of nieuw kantoor, winkel, restaurant of evenement. Doordat wij steeds meer aanvragen krijgen hebben wij afgelopen jaar ook intern hard gewerkt naar de juiste processen binnen ons bedrijf. Sinds we met deze verandering aan de slag zijn gegaan en onze werkplaats efficiënter is geworden kunnen wij steeds meer opdrachten binnen een korte tijd realiseren.” Elles & Hellen kunnen niet wachten om nog meer onderscheidende interieurs te ontwerpen en produceren.

Elles & Hellen – Decor & Architectuur
Weversbaan 19, Leiderdorp
T 071 744 0048
E [email protected]
W www.elles-hellen.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *