Baustoff + Metall: “Wij helpen onze klanten bouwen”

“De hele bouwwereld zoekt naar manieren om snel en zeker te kunnen bouwen ondanks steeds strenger wordende richtlijnen,” zegt vestigingsmanager Dennis van Dijk van Baustoff + Metall in Roelofarendsveen. “Wij kunnen hierbij helpen. Niet door het leveren van losse producten, maar door complete vloer-, wand- en plafondsystemen.” 

Oplossingen met systeem, dat zijn kernwoorden voor Baustoff + Metall, specialistische groothandel in de droge afbouw, dat groot is geworden in Oostenrijk en Duitsland. Maar het bedrijf timmert ook in andere Europese landen aan de weg, onder andere in Nederland, waar het vestigingen heeft in Den Bosch en Roelofarendsveen en sinds een jaar ook in Zwolle. Hierdoor is er nu landelijke dekking. 

Het bedrijf heeft een sterk adviserende rol als het gaat om geluid, brandwerendheid, thermische isolatie en klimaatoplossingen. “Op al deze gebieden gelden strenge eisen, zoveel inmiddels dat niet iedereen meer weet hoe het zit,” legt Dennis van Dijk uit: “Neem contactgeluid. Je wilt niet dat als er iemand op de vloer stampt, dat je dat dan elders in het gebouw hoort. Ook naar buiten toe mag er niet te veel geluid te horen zijn, bijvoorbeeld op een evenementenlocatie met muziek. De eindgebruiker bepaalt de geluidseis, wij bieden de oplossing met onze systemen. Onze medewerkers, die stuk voor stuk hun sporen hebben verdiend in de bouw, geven een advies op maat en bieden passende oplossingen. Indien gewenst doen we ook geluidsmetingen.”

Brandpreventie 

Ook op het gebied van bouwkundige brandpreventie heeft Baustoff + Metall veel kennis in huis, onder andere kennis van compartimentering, brandwerend beschermen van draagconstructies en kabelmanagement. “Kabelmanagement houdt in dat we voor bijvoorbeeld ziekenhuizen en luchthavens systemen leveren waarmee eindeloos kabels brandveilig kunnen worden doorgevoerd en weer worden verwijderd, zonder bouwkundige sloop- en herstelwerkzaamheden. Dit systeem is toepasbaar in de wanden, vloeren en plafonds. Wij zijn de enige in Nederland die dit levert.”

Ook op het gebied van thermische isolatie, luchtdicht bouwen en klimaatbeheersing biedt Baustoff + Metall innovatieve oplossingen voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Van Dijk: “Steeds vaker gaan gebouwen van het gas af. Wij bieden onder andere een infraroodsysteem voor plafond-, wand- en vloersystemen waarmee ruimtes kunnen worden verwarmd. Om het goede voorbeeld te geven, verwarmen wij met dit systeem nu onze eigen vestiging in Zwolle, die in januari 2018 is geopend. Verder hebben we het zogeheten GP Coolspeed, een zelf ontwikkeld systeem waarmee we veel succes hebben in Oostenrijk en Duitsland. Met dit systeem, dat in het plafond is aangebracht, kunnen we zowel verwarmen als koelen. Dit bieden we nu ook aan in Nederland. Voordeel is dat dit vele malen eenvoudiger te monteren is dan andere systemen. En omdat tijd geld is in de bouw, levert dat dus veel op.” 

Snelheid is sowieso een voordeel bij systeembouw, vervolgt Dennis van Dijk. “Neem bijvoorbeeld een cementen vloer in een badkamer. Daar moet je een aantal dagen vanaf blijven. Dat geldt ook bij muren die gestuukt moeten worden en dus moeten drogen. Als je bouwt in systemen, heb je dat allemaal niet. Dit betekent dus veel tijdwinst.”

Eigen logistiek

Baustoff + Metall heeft voor het leveren van de bouwsystemen een logistieke organisatie bestaande uit eigen vrachtwagens en een viertal kranen die de bestelde producten op de bouwplaats kunnen afleveren. In het warehouse wordt alles verpakt en zo nodig geseald. Klanten die voor 14.00 uur bestellen, krijgen hun producten de volgende dag geleverd. Indien nodig zelfs voor 7.00 uur ’s morgens. Steeds meer klanten halen zelf hun spullen op in het load & go-magazijn, waar de producten op voorraad liggen. 

Wat tenslotte ook bijzonder is aan Baustoff + Metall is dat het bedrijf trainingen geeft aan zowel personeel als klanten over geluid en brandpreventie. Dennis van Dijk, afsluitend: “Ondernemers en zzp’ers in de bouw moeten bouwen en hebben geen tijd om zich te verdiepen in de eisen die gesteld worden aan de producten. Wij bieden deze kennis aan en hebben er prima oplossingen voor.”

Baustoff + Metall
Cilinderweg 30
2371 DZ Roelofarendsveen
T (071) 751 77 51
I www.baustoff-metall.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *