Roeland Juweliers Vakmanschap en emotie wint altijd van internet

Hoe blijft een detailhandelaar in tijden van internet en thuisbezorging relevant? Het komt onmiddellijk ter sprake bij ons bezoek aan Ruud Roeland, derde generatie van het vooraanstaande juweliersbedrijf in de Bollenstreek. “Wij proberen het tijdloze gebaar te blijven combineren met trends.”

GENOMINEERD VOOR DE STERKSTE SCHAKEL 2020

Tijdloos zijn zeker de gaatjes die een meisje op de achtergrond van ons gesprek in haar oren laat prikken. Ze is met haar moeder naar de zaak gekomen. “Dat is misschien de eerste keer dat ze hier binnenkomt en dan moeten wij al een goede indruk maken. Want als het goed is kun je bij alle belangrijke momenten in je leven bij ons terecht. Overigens komen hier net zo vaak zonen met hun moeders binnenlopen om iets te kopen voor hun vriendin.” Die zijn dan verbaasd dat ze voor zo’n ‘kleine’ aankoop ook vriendelijk geholpen worden.

‘Wij doen iets dat op internet niet kan’

“Zo’n aankoop voor een vriendin is een belangrijke gebeurtenis. Net zo belangrijk als een bedelarmband voor je kleindochter of trouwringen. Je komt hier binnen met een verhaal achter de aankoop en dan wil je een luisterend oor en goed advies. Dat kan niet op internet.” Laat staan dat je via internet een ring of een ketting kunt passen en uitproberen. “Ons hele vak draait om het tastbaar maken van emotie. Zeker als er iets te vieren is of iemand een cadeau of erkenning krijgt. Maar ook bij verlies van dierbaren om een blijvende herinnering te houden. Daar hoort een persoonlijke aandacht bij die je natuurlijk nooit bij een internet-aankoop krijgt.” 

Collectie gaat met de tijd mee…

Bij het vaststellen van het assortiment en het volgen van de trends heeft Roeland hulp van een samenwerkingsverband van 52 juweliers uit heel Nederland. Hij is daar zelf voorzitter van. “In verschillende regiobijeenkomsten en vakgroepen wisselen wij informatie uit over de vragen van consumenten. Wij bespreken daar ook de trends in het vak. Als bedrijf dat al 106 jaar bestaat weet je dat niets het oude blijft en omarmen wij verandering.”

… vakmanschap blijft

“Weet je dat een goudsmid hele zwarte handen krijgt?” Roeland heeft zelf de opleiding in Schoonhoven gevolgd en is trots op zijn eigen ‘meesterteken’.  “Door de opleiding weet ik precies wat er technisch haalbaar is. Dat is belangrijk voor alle klanten die hier komen om juwelen te laten repareren of veranderen. Het is een groot deel van ons werk en maakt onze dienstverlening heel compleet. Onze klantenkring is daardoor beduidend groter dan alleen de Bollenstreek.”

‘Labgrown diamonds’

“In ons samenwerkingsverband zijn wij nu een sieradenlijn aan het opzetten voor ‘labgrown diamonds’. Dat zijn zuivere diamanten waarvoor niemand meer de mijnen in hoeft.” Het is een van de veelbelovende trends in het juweliersvak die Roeland graag mee ontwikkelt. “Dit bedrijf gaat nog héél lang mee!”

Roeland Juweliers
Hoofdstraat 72-74, Hillegom
T 0252 515 608
E [email protected]
W www. roelandjuweliers.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *