Leiden hint op nieuw treinstation bij De Mors


Deel dit artikel

Leiden hint op een nieuw treinstation tussen Leiden Centraal en station De Vink. Op het terrein bij de Amphoraweg zou een treinstation passen. Het station staat ingetekend in het document ‘Zuidwest op zijn best‘. ProRail laat weten graag mee te werken aan een onderzoek om te kijken of een station daar tot de mogelijkheden behoort.

Het doel van het document ‘Zuidwest op zijn best’ is in 2040 Leiden Zuidwest verbonden te laten zijn met de omgeving door nieuwe verbindingen en duurzame mobiliteitsconcepten. Maar dan wel op de fiets. In 2040 is de fiets het snelste vervoermiddel binnen stedelijk gebied. Dat komt door nieuwe verbindingen met de omgeving en verbeterde routes door Zuidwest, die aansluiten op het regionale snelfietsnetwerk en het lokale hoofdfietsnetwerk. Zo wordt gezorgd voor goede verbindingen naar omliggende bestemmingen zoals het centrum, de stations, maar ook met de groengebieden.

Zuidwest heeft de luxe van drie stations in de buurt. Station De Vink, Lammenschans en Leiden Centraal. Daar zou een vierde bij kunnen komen. ‘De bereikbaarheid van een mogelijk nieuw station Morskwartier neemt toe met een extra brug over de Rijn.’ staat in de plannen.

Geef een reactie