Ondernemers opgelet: informatieplicht energiebesparing

Deel dit artikel

Alle bedrijven en instellingen zijn volgens de Wet milieubeheer verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen. Deze energiebesparingsplicht bestond al, maar sinds 1 juli geldt nu ook de informatieplicht energiebesparing: bedrijven en instellingen die vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas per jaar verbruiken, zijn verplicht aan de Rijksdienst Voor Ondernemers te rapporteren welke energiebesparende maatregelen zij hebben getroffen in de afgelopen tijd.

Rapporteren in e-Loket
Rapporteer de energiebesparende maatregelen die u heeft genomen via het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Twijfelt u of de informatieplicht voor uw bedrijf of instelling geldt of wilt u weten hoe u aan deze plicht kunt voldoen? Gebruik het stappenplan van de Rijksoverheid.

Energiescans
Er zijn verschillende scans beschikbaar waarmee u als ondernemer in kaart kunt brengen welke energiebesparende maatregelen het beste passen bij uw bedrijf of instelling. Zo is er bijvoorbeeld een gratis energiescan voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) en maatschappelijke organisaties via het Duurzaam Bouwloket. Voor meer informatie over verschillende energiescans kunt u ook terecht op de websites van Omgevingsdienst West Holland en van LTO Noord.

Geef een reactie