Preview Mercedes-Benz V-Klasse Recentelijk vernieuwd

DOOR JOHN VROOM, AUTOREDACTEUR

Stel dat je als ondernemer veel moet reizen met je zakenrelaties, dan kan je kiezen voor bijvoorbeeld een luxe Mercedes-Benz S-Klasse, waarbij het toch een beetje proppen wordt met z’n vijven, maar voor hetzelfde geld heb je de nieuwe V-Klasse, zeg maar een chique Vito als MPV, waar je royaal met minstens 5 man en uitgebreid kan worden tot 8, in kan vertoeven. 

Recentelijk is de V-Klasse vernieuwd. Aan de buitenkant is hij herkenbaar aan het vernieuwde front gebaseerd op het huidige Mercedes-Benz familiegezicht. Ook in het interieur heeft het familie-gezicht toegeslagen en dus heeft dit model nu ook de vliegtuigachtige ventilatieroosters. Het geheel ziet er fraai uit, waarbij de gebruikte materialen een hoogwaardige uitstraling hebben. 

Natuurlijk blijft het een wat grote, zware bus die uiteraard wat minder dynamisch rijdt dan zeg maar een S-Klasse, maar hij heeft een prima weggedrag, stuurt goed, helt nauwelijks over en zorgt door de standaard zijwindassistent voor een uiterst goede rechtuitstabiliteit en daardoor een fijn stuurgevoel. 

Motorisch is er een keus uit 3 diesels. De V220, V250 en V300 die gekoppeld zijn aan een 9-traps automaat die er voor zorgt dat het motorkoppel optimaal benut wordt en je nauwelijks merkt dat er geschakeld wordt. Natuurlijk beschikt ook deze Mercedes-Benz over de moderne multimediasystemen en is rijkelijk voorzien van rij- en veiligheidssystemen. 

Zeker de moeite waard om te overwegen als ruime zaken-/gezinsauto.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *