Unimar Tegelwerken maakt tegelprojecten van 50 m2 tot 20.000 m2

“Unimar is een aannemersbedrijf in tegelwerk. Wij adviseren over de tegelkeuze, zorgen voor een goede ondervloer en leggen de tegels.” Dat klinkt eenvoudig, maar volgens Dennis van Doorn is het vaak een hele logistieke uitdaging. “En juist dat hebben wij goed onder controle.” Het bedrijf uit Bodegraven groeide uit tot één van de grote tegelspecialisten in Nederland.

Tegels van Unimar liggen in winkelpassages en hotels, ziekenhuizen en theaters, supermarkten en stations. “Het liefst werken wij aan korte, snelle projecten. Daar zijn wij in de loop der jaren erg goed in geworden.” In Bodegraven werkt een team van tien mensen aan de voorbereiding en de planning van dat soort klussen. “In de retail is onze naam gevestigd.” Deze week heeft Unimar zeven supermarkten tegelijk in uitvoering. “Dat is een uitdaging, maar dankzij de flexibiliteit van ons team en de vaste ploeg van zeventig tegelzetters lukt dat prima.”

De supermarkten zijn onze directe klanten

Bij de inrichting van supermarkten is design erg belangrijk, die wordt door ontwerpers en architecten bedacht. “Wij adviseren over de tegels die daarbij passen. Vaak krijgen wij de opdrachten direct van de bouwmanagement afdelingen van de grote ketens. De grote supermarktketens vertrouwen erop dat wij het werk razendsnel kunnen doen. Zo zijn hun winkels zo kort mogelijk dicht.”

Kunstwerken op de vloer

De grootste opdracht van de afgelopen jaren was het nieuwe Centraal Station in Utrecht. “Daar is Unimar uiteindelijk vijf jaar met de werkzaamheden bezig geweest. Dat was een uitzondering.” Andere uitzonderlijke opdrachten zijn juist veel kleiner. “Gaandeweg dringt onze reputatie op allerlei plekken door. Unimar kreeg opdracht voor de Hermès-winkel in de PC Hooftstraat in Amster-dam.  Daar gebruikten wij steenstrips van keramiekfabriek Tichelaar uit Makkum. Die belden ons later met de compli-menten voor het verwerken van hun materiaal!” Unimar  is ook trots op de vloer van de ‘Dutch Discoveries’ op de D-pier van Schiphol: “Een vloer van negentig vierkante meter, maar met een heel apart 3D-patroon.”

Prettig samenwerken met middelgrote bouwbedrijven

“In de retail werken wij prettig samen met de bouwmanagementafdelingen. Dat soort samenwerking krijgen wij steeds meer met middelgrote bouwers. Vaste samenwerkingsverbanden zijn in de bouw een nieuwe manier van werken   die voor beide partijen erg gunstig kan zijn.”

Unimar Tegelwerken
Schumanweg 1B, Bodegraven
T 0172 610 780
E [email protected]
W www.unimar.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *