Ponsioen Installatie Techniek: ‘Uw totaaloplossing, nu en in de toekomst’ … sinds 1839

Het motto van Ponsioen vráágt om uitleg. Daarover spreken wij met eigenaar Rob de Kloet in het futuristische pand in Alphen aan den Rijn. “Wij staan stevig in een jarenlange traditie in ons vak en kunnen daarom installatie integraal ontwerpen, realiseren en beheren. Wij staan vooral voor betrokkenheid met de einddoelen van onze klanten.”

GENOMINEERD VOOR DE STERKSTE SCHAKEL 2020

Omdraaien van de ‘bouwketen’

“Als er iets is dat de crisis in de bouw heeft veranderd,” zegt De Kloet, “dan is dat het veranderen van de rollen van alle betrokken partijen in het bouwproces. Daar zijn wij erg blij mee, want het betekent dat wij veel vaker dan vroeger al samen met de opdrachtgever van het gebouw aan tafel zitten. Nog vóórdat er een muur opgetrokken is beoordelen wij de bedoelingen van de installaties.” Het scheelt verrassingen later in het bouwproces, die ofwel tot meerkosten leiden ofwel tot onvrede van de klant. “Vaak beide zelfs. Maar het betekent wel dat een opdrachtgever het vertrouwen moet hebben dat wij als partners optrekken.”

Uiteindelijk draait het om comfort

Het is aardig om te horen welke betekenis De Kloet aan het woord comfort geeft. “Goede installaties leveren leefcomfort. Maar ik bedoel het als het gemak dat de opdrachtgever zou moeten hebben van werken met ons. Door het omdraaien van de bouwketen komen wij meer in contact met de eindgebruiker. Wanneer die zich comfortabel voelt met hoe wij voor hem de zaken aanpakken leidt dat later weer tot nieuwe opdrachten. Je raakt met elkaar vertrouwd en dat levert een beter eindresultaat op dan het ouderwetse prijsgevecht met bestekken.”

‘Supertrots op wat wij realiseren’

De Kloet kocht het bedrijf vier jaar geleden van de familie die het bedrijf ooit in 1839 begon. Hij kende Ponsioen al van zijn werk als directeur bij BAM. “Ik had altijd al de ambitie om een eigen bedrijf te hebben. Toen ik hoorde dat de familie Ponsioen geen eigen opvolger had voor het bedrijf heb ik contact met ze opgenomen. Ik ben er heel trots op dat ik in hun voetsporen mag treden.” In die vier jaar ging het uitstekend met Ponsioen. Het bedrijf heeft een goed gevulde orderportefeuille van projecten in het Groene Hart rondom Alphen aan den Rijn: hoofdzakelijk in de utiliteitsbouw actief met renovatie, nieuwbouw, onderhoud en transformatie. “Daar komt het hele duurzaamheidsvraagstuk nog bij. Ik ben supertrots op wat wij met zijn allen realiseren.”

Ponsioen groeit mee met toenemende complexiteit

Wat staat de opdrachtgevers en dus het bedrijf Ponsioen in de toekomst te wachten? “Het hele installatievak wordt steeds complexer, alle disciplines – werktuigbouwkunde en elektra – grijpen steeds meer op elkaar in. Onze professionals moeten dat overzien, zowel bij nieuwe aanleg als bij onderhoud. Wij doen dat steeds efficiënter en steeds beter onderling afgestemd op de klantwens.”

Ponsioen Installatie Techniek
Tankval 34
T 0172 432 661
E [email protected]
W www.ponsioenbv.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *