Preview BMW 1 Serie Meerdere vernieuwingen

Een echte BMW onderscheidde zich altijd van de concurrentie door het hebben van achterwielaandrijving. BMW stapte al van haar geloof af bij de introductie van de 2 Serie, maar zet dit nu ook door bij de nieuwe 1 Serie die dit najaar zal worden geïntroduceerd. 

DOOR JOHN VROOM, AUTOREDACTEUR

De neus van de nieuwe 1 Serie is wat korter en hoger geworden, waardoor hij wat boller oogt. Hij is iets breder en hoger geworden. Het voordeel van de voorwielaandrijving is wel dat er meer ruimte in het interieur is ontstaan, wat de hoofd- en beenruimte ten goede is gekomen en zeker ook de bagageruimte die met 20 liter vergroot is tot 380 liter. 

Interieur

In het interieur zien we meerdere vernieuwingen die we ook al eerder gezien hebben bij recentelijk vernieuwde BMW modellen, zoals de nieuwe 3 Serie, met klokken met de tegendraads draaiende toerenteller en de middenconsole-unit met het vernieuwde design van het selectiehendel voor de automaat. De nieuwe 1 Serie zal geleverd worden in 5 verschillende motorversies, waarvan 2 op basis van benzine. Allereerst het instapmodel. 

De 140 pk sterke 118i met standaard een handgeschakelde 6-bak met als benzinecollega de vierwielaangedreven M135i xDrive met 306 pk met de 8-traps Steptronic-automaat. Wat diesels betreft de 116d met 116 pk, de 118d met 150 pk en de 120d xDrive met 190 pk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *