Ruben Paauw: van timmerman naar PW Bouwgroep

PW Bouwgroep heeft niet veel opdrachtgevers, maar verzet wel veel werk voor ze. In de hal van zijn bescheiden kantoor hangen foto’s van enkele mooie voorbeelden van hun projecten: een kademuur van 450 meter in Eemshaven, drie appartementengebouwen in Haarlem en het casco van het Amsterdam City Harbour Hotel. Met een ploeg van ruim 50 inzetbare vakmensen kan zijn bedrijf grote klussen aan. Toch is ook hij ooit in zijn eentje begonnen.

GENOMINEERD VOOR DE STERKSTE SCHAKEL 2020

Ruben Paauw is al bijna twintig jaar aan het bouwen: letterlijk en figuurlijk. Met een handvol bouwbedrijven die hem kleine, tot zeer grote bouwprojecten gunnen bouwt hij de relaties uit. “In het begin stapte ik gewoon op aannemers af. Het was in 2001 net zo druk als nu en daar zijn de eerste goede contacten gelegd.” Maar Paauw heeft zijn bedrijf écht laten groeien door ongemakkelijk werk op te pakken, dóór te werken tot de klus geklaard is en vooral vanuit vakmanschap mee te denken met de opdrachtgever.

Betonbouwer van middelgrote aannemers
Voor middelgrote aannemers verzorgt PW Bouwgroep de betonbouw. “Voor vele projecten bepaalt ons werk de bouwplanning.” Dat brengt ook een belangrijke verantwoordelijkheid mee: zij werken hard om die planning vlot te laten verlopen. Niet alleen tijdens de uitvoering. Ook daaraan voorafgaand: “Wij hebben altijd alles zelf gedaan en dat houden wij graag zo. Dat heeft ons ervaring opgeleverd in het verloop van het bouwproces en de inrichting van de locatie. Die ervaring delen wij graag en onze opdrachtgevers kunnen daarop vertrouwen.”

Vakmanschap en mentaliteit
“Er is altijd vraag naar vakmanschap en naar de juiste mentaliteit.” Met die twee vaste waarden onderneemt Paauw. “Toen het tien jaar geleden tegenzat ben ik kademuren van vaarten en grachten gaan maken. Dat was niet bepaald het meest populaire werk in de bouw. Ik heb geïnvesteerd in een vlet en in een eigen systeem om kadedelen te tillen. Daarmee kon ik het allemaal net wat makkelijker doen.”Paauw stimuleert zijn medewerkers om goed over het bouwproces na te denken. “Dat is toegevoegde waarde voor het project en dat stellen klanten op prijs.” Maar de grootste toegevoegde waarde is de mentaliteit. “De klok bepaalt onze werktijden niet, de klus bepaalt deze. Dus maken wij ons werk voor de dag zo af dat wij de volgende dag aan iets nieuws kunnen beginnen.”

Om de crisis heen ondernemen
Paauw wil flexibel blijven terwijl hij meegroeit met de markt. “Wij zitten nu al weer vol tot de bouwvak van volgend jaar. De beschikbaarheid van vakmensen is de beperkende factor, maar ik vertik het om in te boeten op kwaliteit. Het betekent dat ik niet zoveel kan doen als ik zou willen, maar mijn opdrachtgevers begrijpen dat.” Tegelijkertijd investeert Paauw wel in materiaal: “Wij kunnen nu eigen materiaal en eigen kranen kopen.”

Met goede relaties, ontwikkeling van vakkennis en eigen materiaal hoeft Paauw zich weinig zorgen te maken over een eerstvolgende dip in het werk.

PW Bouwgroep BV
Waaier 56, Leimuiden
T 0172 578 583
E [email protected]
W www.pwbouwgroep.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *