Groentebroers Ab en Pim van Kesteren verwennen heel Voorhout en omstreken met verse lekkernijen

“Er is maar één ding dat werkt, dat is kwaliteit. Voor ons bestaat kwaliteit uit verse producten en vooral geen toevoegingen.” Ab en Pim van Kesteren maken daar iedere dag opnieuw lekkere kant-en-klaarmaaltijden, salades en soepen mee. “Iedereen mag proeven om het verschil te ervaren met wat je in de supermarkt haalt.”

GENOMINEERD VOOR DE STERKSTE SCHAKEL 2020

In het midden van de Herenstraat in Voorhout zit al sinds de jaren veertig de groentezaak van Van Kesteren. Tegenover hen zijn een vishandel, een bakker en een slager gevestigd. “Wij hebben heel erg ons best gedaan om die bij elkaar te krijgen,” legt Pim uit, “Dat is een van onze beste zetten als ondernemers geweest. Op een klein stukje Herenstraat hebben wij nu kwaliteitszaken voor een goede maaltijd bij elkaar.”

Kwaliteit
‘Kwaliteit’ komt telkens terug in het gesprek met de broers. “Het is het enige waar de klant voor blijft komen. Het heeft geen enkele zin om als groenteboer het gevecht om de prijs aan te gaan.” Zij hebben zich wel gestort op gemak. “Wij zijn al heel lang geleden begonnen om kant-en-klare producten te gaan maken. Dat voorziet in een nog altijd groeiende vraag. Iedereen heeft het druk, mensen werken flexibele uren en het assortiment is enorm toegenomen. Als groentespecialisten kunnen wij daar mooie en telkens andere dingen van maken.” Klanten willen dan wel zeker weten dat ze ‘goed spul’ in huis halen. De broers maken alles ter plekke, van verse ingrediënten en zonder extra toevoegingen. “Maar omdat wij met verse kwaliteit werken zijn onze soepen, maaltijden en salades prima houdbaar.” Zo is hun verse sinaasappelsap handgeperst: “Machinaal komt er teveel schil in, dan is het binnen een uur bitter.”

Groentebroers
Het meeste werk doen de broers met zijn tweeën: inkoop, groente snijden, maaltijden maken, soep koken. Het is veel en zwaar werk, maar ze zouden het liever niet anders zien. “Rianne helpt ons in de winkel. Het zijn lange dagen, maar de tijd achter de toonbank, wanneer je zelf met je klanten spreekt is fijn. Onze klanten kennen ons en ze weten dat alles in de winkel door onze handen gaat. Wij noemen onszelf met trots ‘de Groentebroers’.”

Soep, salades en Deense sandwich
De Groentebroers hebben een basis-assortiment groente en fruit – “Aardbeien zijn altijd een trekker.” In hun toonbank die bijna de hele breedte van de zaak is staan vooral schalen met salades. Er is een grote koelvitrine met voorgesneden rauwkost. Direct achter de winkel is de keuken waarin alles gebeurt. “Wij proberen altijd nieuwe dingen uit. In de winkel laten wij die dan ook graag proeven door onze klanten. Dat doen wij ook bij grote gelegenheden in de Herenstraat, zoals Sint Nicolaas en Kerst, delen wij soep of salade uit.”

Door continu nieuwe dingen te proberen blijven Pim en Ab de concurrentie voor en bouwen ze voort aan de houdbaarheid van hun bedrijf.

Groentebroers Van Kesteren
Herenstraat 86, Voorhout
T 0252 214 075
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *