Breekijzer in een overspannen huizenmarkt

“Verkopende makelaars zijn blij met ons,” antwoordt Nick van der Horst op de vraag wat zij van hem vinden, “Een koper die ons inschakelt is een serieuze koper. En een bod dat wij doen is altijd serieus.” De huidige huizenmarkt is overspannen, kopers hebben het bepaald niet makkelijk. Een op aankoop gespecialiseerde makelaar helpt hen.

GENOMINEERD VOOR DE STERKSTE SCHAKEL 2020

“Veel mensen vergeten dat de verkopende makelaar nooit de belangen van de koper behartigt. Wij doen dat wel.” Zijn verkopende makelaars dan wel blij met ‘de aankoopmakelaar’. “Jawel, want wij zijn een rationele gesprekspartner, kennen de formaliteiten en ons bod is serieus te nemen.” Negen jaar terug begon Van der Horst zijn bedrijf met een bewuste keuze voor het bijstaan van de kopende partij. “Uitsluitend voor de koper werkende makelaars bestonden toen nauwelijks. Een gat in de markt dus.”

‘Emotie is een slechte raadgever’
“Een huis kopen doe je niet iedere dag, dus niemand heeft zoveel ervaring als de aankoopmakelaar.” Dat is de ‘zakelijke’ reden voor het bestaan van de aankoopmakelaar. “Maar de tweede reden is net zo belangrijk: er komt veel emotie kijken bij het kopen van een huis. Kopers ‘vallen’ voor een bepaald huis, ze zijn onder de indruk van wat vaak de grootste aankoopbeslissing van hun leven is en de tijdsdruk maakt zenuwachtig. Wij halen die emotie er zoveel mogelijk uit.”

Actief in heel Rijnland
Kennelijk slaat het aan, want naast de eerste vestiging in Lisse is er ook al een in Alphen aan den Rijn. “Wij kunnen op die manier klanten bedienen in heel Zuid-Holland en zien nog genoeg mogelijkheden voor extra vestigingen. Eentje voor de regio Leiden bijvoorbeeld. De huizenmarkt is overal al overspannen, maar in Leiden nog net weer een beetje meer. Daar komt al veel vraag van zoekers voor ons vandaan.” In Alphen zwaait Frank van der Zalm de scepter. “In Lisse werkt Janneke Dobbe als tweede aankoopmakelaar en daar houdt ook binnendienstcollega Vanessa Brederode kantoor.”

Helpen zoeken . . .
Het vinden van de beste aankoopprijs ten opzichte van de woningwaarde is belangrijk. “Daar blijven wij altijd op mikken. Maar ons werk begint bij het helpen zoeken. Wij maken eerst een aankoopplan: goed inventariseren van wensen over het huis, voor de omgeving en de financiering. Daarvan maken wij een profiel dat wij matchen met het woningaanbod.” Door hun uitstekende contacten met verkoopmakelaars en aansluiting op het NVM-systeem kunnen Van der Horst en zijn collega’s snel reageren.

. . . helpen binnenhalen
En dan komt het helpen binnenhalen. “Er is meer vraag dan aanbod. Dat leidt niet alleen tot hoge prijzen, het leidt ook tot nervositeit, tot haast. Verkoopmakelaars worden overspoeld met biedingen. In de omgeving van Haarlem leggen zij bie-dingen die níet via een aankoopmakelaar komen al terzijde. Wij kunnen het aanbod snel beoordelen, en snel schakelen op basis van het voorwerk. En wij laten ons niet gek maken door de situatie.”

Zo maken de aankoopmakelaars van een ingrijpend proces toch weer gewoon een zakelijke handeling, dat biedt rust en zekerheid.

Woon 4 You Aankoopmakelaars
Haven 2A, Lisse
T 0252 234 483
E [email protected]
W www.woon4you.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *