Kia E-Soul: Herkenbaar Kia

Sinds kort is de Kia E-Soul leverbaar in een elektrische uitvoering, waarbij Kia spreekt over een actieradius van 452 kilometer. Het grappige is dat deze Soul helemaal geen herkenbaar Kia familiegezicht heeft, maar opvallend vierkant is en redelijk hoog, wat natuurlijk de hoofdruimte wel ten goede komt. 

Wat bagageruimte betreft praten we over zo’n 315 liter. Het interieur is herkenbaar Kia, alleen heeft deze Soul een nieuw multimediasysteem met een groter touchscreen met een vlotte werkbaarheid door de snelknoppen. Nieuw voor Kia is dat de Soul een app voor de smartphone krijgt met uitgebreid tweerichtings-verkeer, waarmee je het opladen kunt starten of stoppen of op afstand laten koelen of opwarmen. Handig is dat je met veel hulpmenu’s en grafieken geholpen wordt om de accucapaciteit zo goed mogelijk te gebruiken. Het leuke van elektrisch rijden vind ik dat je er zo snel en sportief mee kan optrekken, want in een kleine 8 seconden zit je al op de 100. Voordeel is dat je met de flippers achter het stuur de regeneratie zelf kunt instellen. Ondanks het wat hoge design blijft de Soul door een wat straffe vering en stabilisatorenstangen mooi vlak liggen in bochtenwerk, wat mij wel aanspreekt. Grootste voordeel voor de 4% bijtel-lingsfans is dat deze Kia nu leverbaar is. Trouwens, Kia dealer Kleverlaan in Noordwijkerhout vertelde mij dat hij sinds kort ook de gloednieuwe Kia Xceed in de showroom heeft staan. Ga eens kijken!

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *