De nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse Limousine

Ik heb het al eens eerder gezegd dat Nederland niet zo’n Sedan land is en dat de voorkeur van zakelijke rijders met name uitgaat naar SUV’s, Stationwagons en Hatchbacks, maar het grappige is dat dit niet het geval is bij een merk als Mercedes-Benz die zeer succesvol is met Sedan modellen.

Vandaar dan ook de introductie van de A-Klasse Limousine naast de Hatchback. Een fraai gelijnd model dat kenmerken vertoont van zijn grotere broers. Wat interieur betreft is hij gelijk aan de A-Klasse in de Hatchback uitvoering, zoals de grote vlakke glasplaat die verdeeld is in een display voor de digitale klokken met daarnaast een touchscreen voor het multimediasysteem, met als de standaard en optionele veiligheids- en assistentiesystemen zoals semi-autonoom rijden, reageren op verkeersborden, de afstand regelen tot de auto voor je, feillos van rijbaan wisselen als het veilig kan zodra je het hendel van de richtingaanwijzers beweegt. Natuurlijk ook de laatste snufjes zoals de MBUX interieur assistent die op basis van gebaren bedieningsinstructies herkent en meer van soort intelligente zaken zoals het roepen van ‘Hey Mercedes’ en dan als antwoord krijgen ‘Wat kan ik voor u doen?’ Waarop jij dan antwoordt ‘Zet de airco aan’ en dan gebeurt dat. Lollig hoor, maar afgezien daarvan, een fijne zakenauto!

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *