Autocentrum van Egmond: “We zijn overal goed in, behalve in nee zeggen”

De status van kleinschalig familiebedrijf is Autocentrum van Egmond al lang ontstegen. Het autobedrijf in het hart van Rijnsburg, dat nog steeds door familieleden wordt gerund, wint in toenemende mate het vertrouwen van zakelijke klanten. En het wint prijzen. 

“Pasgeleden liep bij ons een klant uit Rijnsburg de werkplaats binnen. Het eerste wat-ie zei was: ‘Ik wist niet dat het hier zo groot was.’ Vaak weten mensen niet wat er hier achter onze deuren gebeurt.” 

John Jungerius, die samen met zijn zwager Jan Ravensbergen het bedrijf runt, zegt het met enige trots terwijl hij een rondleiding geeft. Hij wijst op de acht bruggen, waar de monteurs druk bezig zijn. “Ons team in de werkplaats bestond een aantal jaar geleden nog uit vijf man, maar inmiddels zitten we vanwege de drukte op acht. In totaal zijn we met veertien fulltimers inclusief Jan en ik en onze twee mensen in de showroom, Peter Ravensbergen (een neef van Jan) en Leo Beekhuis.” 

Beste autobedrijf van Zuid-Holland
Om te laten zien wat het autobedrijf in huis heeft, treedt Autocentrum van
Egmond de laatste jaren nadrukkelijker naar buiten. Een mooi voorbeeld hiervan was een ladies day met onder andere een workshop banden wisselen. Ook sponsort het bedrijf meerdere lokale activiteiten waaronder het jaarlijkse bloemencorso. 

In dat beleid past ook de recente publiciteit rondom de nominatie voor beste onafhankelijk autobedrijf van Nederland, een verkiezing van de BOVAG waarbij de deelnemers grondig worden doorgelicht door juryleden en mystery shoppers. Autocentrum van Egmond stond uiteindelijk niet als winnaar op het podium tijdens het jaarlijkse BOVAG-congres in oktober, maar het mag zich wel het beste autobedrijf van Zuid-Holland noemen. “Ook geen slecht resultaat als je bedenkt dat er 3300 autobedrijven zijn,” zegt John Jungerius lachend. “Het smaakt naar meer. De volgende keer gaan we proberen eerste te worden.”

Powered by…
Hoewel het onafhankelijke autobedrijf alle merken auto’s verkoopt en onderhoudt, is Autocentrum van Egmond gespecialiseerd in VW, Audi, Skoda, Seat en Volkswagen Bedrijfswagens. Dit wordt onderstreept door intensieve samenwerking met merkdealer Wittebrug. Als tastbaar bewijs hiervan prijkt op de ruit van de showroom aan de Langevaart in Rijnsburg de tekst ‘Powered by Wittebrug’. Mede dankzij dit samenwerkingsverband met Wittebrug, die Autocentrum van Egmond een local hero noemt, kan het Rijnsburgse bedrijf ook grotere zakelijke klanten van leaseauto’s voorzien. Een mooie toevoeging op het zakelijke klantenbestand, dat verder bestaat uit lokale kleinere ondernemers, zoals bakkers, slagers en groenteboeren.

Wat hierbij de doorslag geeft, is de snelle en flexibele service en – dat vooral – de persoonlijke band met elke klant afzonderlijk. Jan Ravensbergen: “We halen de auto op of brengen klanten weg wanneer hun auto een onderhoudsbeurt nodig heeft. Het is bij ons: u vraagt, wij draaien. We zijn overal goed in, behalve in nee zeggen.”       

STATEMENTS ZAKELIJKE KLANTEN

Thomas van der Gugten, Heemskerk Flowers, Rijnsburg

“We hebben tachtig personenauto’s die merendeels bij Autocentrum van Egmond vandaan komen. Voorheen hadden we verschillende merken, maar dan gebeurde het dat onze mensen vaak langere tijd waren voor een onderhoudsbeurt. Nu zitten we dichtbij huis en we steunen tegelijkertijd een ondernemer in het eigen dorp. Bovendien hebben ze een haal- en brengservice, zodat onze mensen door kunnen werken. Samenvattend: we houden van Duitse degelijkheid. De auto’s zijn goed en houden hun waarde. En als een Duitser zegt dat de auto er de volgende maand is, is die er. Ook Autocentrum van Egmond brengt dat een-op- een in praktijk.”

IJsbrand Guijt, bloemengroothandel Dingeman Hoek, Rijnsburg

“We hebben zo’n zestig personenauto’s van verschillende merken, die sinds twee jaar allemaal door Autocentrum van Egmond worden onderhouden. Voorheen was iedereen bij ons vrij om zijn eigen onderhoudsbedrijf te kiezen, maar dat was niet handig. Nu worden de auto’s gehaald en gebracht en kan iedereen rustig doorwerken. We hebben voor het Autocentrum gekozen vanwege het hoge serviceniveau, omdat ze dichtbij zitten en omdat je er nog echt als klant wordt behandeld. Ook bijzonder is dat ze met je meedenken. En de mensen zijn hartelijk en heel betrokken bij ons bedrijf.” 

Anton van Delft, badkamerspecialist Bouwton, Katwijk

“Autocentrum van Egmond is voor ons de ideale partner. De medewerkers ontzorgen ons door het onderhoud en de reparaties perfect te managen in de periode van de bouwvak en de kerst, zodat wij hier geen omkijken naar hebben. Ook schade wordt snel en vakkundig in de eigen plaatwerkerij hersteld en in de eigen spuitcabine wordt de wagen opnieuw gespoten. De aanschaf van nieuwe auto’s wordt perfect geregeld van A tot Z door Peter en Leo van de showroom. De mensen van Autocentrum van Egmond doen hun slogan echt eer aan: Waar service de motor is!

Autocentrum van Egmond
Showroom: Langevaart 1a
2231 GA Rijnsburg
Werkplaats: Noordeinde 12
2231 LK Rijnsburg
T 071 402 29 11
I www.acvanegmond.nl
E [email protected] 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *