Dat was ‘m weer…


Deel dit artikel

Men zegt wel eens; hoe ouder je wordt, hoe harder de tijd lijkt te gaan. Vroeger dacht ik, wat een onzin, en feitelijk is dat ook zo. Maar toch, door het hectische leven vliegt de tijd. En 2019 was daarop geen uitzondering!

Terugblik op 2019
Een terugblik op 2019 levert zowel bevestiging van, als nóg meer vragen over een aantal issues die er al speelde. Zoals onze overheid die bedacht dat de belastingen op auto’s, ondanks eerder gemaakte afspraken er toch anders uit gaat zien. En dus was het op mijn bedrijf extra druk om alle “lage bijtellers” op tijd afgeleverd te krijgen. Het voelde weer als eind 2015 toen we, om dezelfde reden, bijna een halfjaar omzet in 2 maanden propte. 

Klanten blij maken, lekkere lange dagen en bakken met energie, heerlijk! 

Remarketing
Leasing is repeterende business dus de auto’s komen na 4 tot 5 jaar ook weer bij ons terug. Daardoor zit de piek met expirerende contracten ook weer nét in de laatste maanden. Geen nood: we brengen een nieuwe auto, dan nemen we die oude toch gewoon mee?

Aan die kant van het spectrum dus ook alle hens aan dek. De auto’s die terugkomen moeten ook weer weg. Zodoende is het een komen en gaan van re-marketing specialisten die zorgen dat de auto’s op de juiste manier verhandeld worden, in Nederland maar ook in de rest van Europa. 

Vooruitblik 2020
Voor 2020 staat er weer een aantal uitdagingen op de agenda. Zo zal het effect van de aangescherpte bijtellingsregels richting eind 2020 weer voor een piek in het aantal af te leveren elektrische auto’s gaan zorgen. Met name omdat er een behoorlijk aantal leuke, meer betaalbare, auto’s met een stekker op de markt komt. Want 8% bijtelling over maximaal € 45.000 is nog steeds aantrekkelijk ook al komen we met dit jaar in ons achterhoofd uit een “bijtelling-walhalla”. 

Nog één jaar en dan bestaat That’s Lease alweer 10 jaar. Ik zie nu al uit naar het feestje maar kijk ook met gepaste trots terug op wat we de afgelopen 9 jaar bereikt hebben. 

Ik wens u en de uwen alvast een fijne december feestmaand en een geweldig 2020!

Henk Griffioen, Eigenaar That’s Lease

Geef een reactie