Mercedes-Benz CLA ShootingBrake: Heel comfortabel

In wat ze in Groot-Brittannië nu noemen ‘The good old days’ gingen de adel en de notabelen regelmatig op jacht als een sportieve activiteit. En om al die jachtattributen te vervoeren had de Britse auto-industrie van ‘Upperclass’ merken, zoals Aston Martin en Jaguar, speciale uitvoeringen bedacht die zij betitelden als ShootingBrakes.

Normaliter zou je spreken over een StationWagon uitvoering van een Sedan, maar niet bij deze sjieke merken, want dan was het een ShootingBrake. Vandaar de naam. Met een knipoog naar deze traditie heeft Mercedes-Benz destijds ook een ShootingBrake versie van de CLA geïntroduceerd. Een langgerekte Station-uitvoering met een aparte vormgeving, waardoor hij weer niet op een echte StationWagon lijkt. Een beetje de ‘Banana-look’. 

Na de facelift van de CLA was even de vraag of de ShootingBrake ook gerestyled in het programma zou komen, maar in al haar wijsheid heeft Mercedes-Benz besloten dit wel te doen. Voor wat betreft het interieur  is dat identiek aan de CLA, waarbij gebruik gemaakt is van hoogwaardige materialen en het grote glazen paneel met de klokken en het multimediascherm geeft een mooie ruimtelijke werking. Over het rijden kan ik kort zijn, want dat is heel comfortabel en hij ligt goed op de weg. Al met al een hele aparte CLA uitvoering voor een aparte doelgroep, al dan niet met een jachtvergunning.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *