Peugeot 208-e: Soepel rijden

Voor lage bijtellingsfans is er goed nieuws want binnen afzienbare tijd staat de nieuwe Peugeot e-208 in een volledig elektrische uitvoering in de showrooms van Peugeot dealer Van Mossel in Leiderdorp en Lisse/Hillegom. Hij is nu al te bestellen en dat hebben velen al gedaan, want een kwart van de pre-orders voor de nieuwe Peugeot 208 is een e-208. Volgens Peugeot heeft de e-208 een actieradius van 340 kilometer [WLTP]. Dit elektrische model is herkenbaar aan de dichte grille in de carrosseriekleur, het tweekleurige e embleem, de tweekleurige leeuw als logo, de glanzend zwarte spatschermverbreders en de gepolijste lichtmetalen velgen met inserts i die de aerodynamica verbeteren. Voor genoemde doelgroep voldoet deze Peugeot prima aan de wens om geld te besparen, want vergeleken met de benzine 208 heeft de e-uitvoering lagere kosten voor elektriciteit dan brandstof, lagere onderhoudskosten dankzij minder onderhoud, de lagere bijtelling, geen aanschafbelasting en geen wegenbelasting en de mogelijkheid om extra zuinig te rijden in de Eco-modus, maar daar staat wel weer een hogere catalogusprijs tegenover. Als je houdt van soepel en schokvrij rijden, stevig accelereren dankzij het onmiddellijk beschikbaar koppel, een geruisloze motor en nul CO2 uitstoot tijdens het rijden, ontstaat er voor deze doelgroep wellicht ook een nieuwe vorm van rijplezier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *