Volvo XC40 Recharge: Volledig elektrisch

Onder de naam Recharge lanceert Volvo zijn elektrische productlijn en als eerste is dat de Volvo XC40 Recharge. Een volledig elektrische SUV die code P8 meekrijgt en voorzien zal zijn van twee elektromotoren van in totaal 300 kW, gelijk aan 408 pk en een 78 kWh accupakket. Deze vierwielaandrijver heeft een actieradius van 400 kilometer. En een trekgewicht van 1500 kilo en dat is goed nieuws voor caravaneigenaren.

Je herkent de P8 aan de buitenkant aan de dichte grille en het ontbreken van de benzineklep rechts en de aanwezigheid van de laadstekkerklep. Hij kan worden geladen met een 11 kW boordlader wat zo’n 7.5 uur duurt en met maximaal 150 kW aan gelijkstroom snellader laadt je in 40 minuten bij van 10 naar 80%. Hoewel de P8 pas in het derde kwartaal van 2020 leverbaar komt, heeft de importeur de catalogusprijs al vastgesteld op 59.900 euro.

Een prijsstelling gebaseerd op de R-Design uitvoering, met als standaard uitrusting het nieuwe Android-infotainmentsysteem en alle nieuwe veiligheidssystemen. In het laatste kwartaal van 2021 komt Volvo met de XC40 P4 variant die minder uitgebreid zal zijn uitgevoerd dan de P8, maar daardoor ook lager in prijs. Voor elk daarop volgend jaar tot aan 2025 heeft Volvo een geheel elektrisch model op de planning staan. Als u meer wilt weten over de P8, loop dan even binnen bij Volvo dealer Svala in Leiderdorp, Katwijk of Hillegom.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *