TeamDB voor 8e keer deelnemer Navigate North


Deel dit artikel

In januari hebben Hans den Bleker (DB hout B.V. en M. den Bleker B.V.) en Renger Kok (Lansigt accountants en belastingadviseurs) voor het achtste jaar op rij deelgenomen aan een spectaculaire navigatiewedstrijd in het hoge noorden van Scandinavië. Gedurende een week verruilde Hans zijn ondernemersbestaan en Renger zijn werk als belastingadviseur voor een barre winterse tocht. Een rit die hen tot ver over de poolcirkel heeft gebracht. Met de auto hebben zij een route van ruim 7500 kilometer volledig afgelegd op coördinaten die bij de deelnemers vooraf niet bekend waren. Maar dat hebben ze niet alleen voor hun eigen plezier gedaan, met hun deelname hebben zij ook nu weer geld ingezameld voor de Stichting Vrienden van het Sophia en voor Ipse de Bruggen.

De tocht
Via de binnenlanden van Zweden zijn de mannen de poolcirkel gepasseerd om vervolgens richting de Noorse kust te rijden. Een veerboot bracht hen op de Lofoten, een prachtige eilandengroep in het noorden van Noorwegen. Van daar uit ging de rit terug het binnenland in en werd de grens met Finland gepasseerd. Vanuit Fins Lapland voerde de tocht tot vlak bij de Russische grens en via het zuiden van Finland naar de noordelijke Oostzee. Na een nachtelijke overtocht van Finland naar Zweden arriveerden de twee in Stockholm waar de terugweg naar Nederland begon.
Het was een prachtige tocht die opnieuw veel onvergetelijke indrukken heeft achtergelaten. Schitterende landschappen met diepe fjorden, uitgestrekte bossen, bergen en meren. Soms besneeuwde wegen, maar ook heel vaak wegen die veranderd waren in een enorme ijsbaan. Rijomstandigheden waar we in Nederland niet eens een code voor hebben. De rendieren en elanden onderweg maakten de ingrediënten compleet voor een buitengewoon mooie trip in het hoge noorden.

De goede doelen
Zoals gezegd hebben Hans en Renger deze barre tocht niet alleen voor hun eigen plezier ondernomen. Onder het motto ‘delen is vermenigvuldigen’ hebben zij door middel van sponsoring prachtige bedragen opgehaald. Hiermee leveren zij een bijdrage aan de realisatie van een kinderhersencentrum in het Sophia Kinderziekenhuis. Daarnaast kan dankzij de sponsoring een buitenverblijf worden gebouwd bij Ipse de Bruggen in Waddinxveen.

Meer lezen?
Meer weten over deze reis? Alsnog een bijdrage leveren in de vorm van sponsoring of een donatie? De bankrekening van Team dB IBAN nr: NL16 RABO 0172 9931 56 is nog steeds geopend!
Alle verslagen en contactgegevens kunt u vinden op www.teamdb.nl

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: