Den Bleker Vakgroep breidt uit in Bodegraven

De Bodegraafse vestiging van Den Bleker is verhuisd naar een perceel van de buren even verderop: van Zuidzijde 66 naar 54. In één klap wordt daarmee het verkoopoppervlak vergroot van 2700 naar 12.000 m2. “Alles wat met de aanleg van tuinen te maken heeft, kunnen we nu laten zien,” zegt Hans den Bleker niet zonder trots.  

Blikvanger op het 12.000 m2 grote terrein, waar voorheen een graanhandel en daarna een pallethandel zat, is een grote houten loods van 12 meter hoog en prachtige houten balken binnenin. In de loods vindt de verkoop plaats van tuingereedschap, hout en andere aan tuinen gerelateerde producten, zoals verlichting. Buiten is een keur aan terrassen, waterpartijen, schuttingen, vlonders, veranda’s en tuinhuizen uitgestald. Klanten vinden er ook 330 soorten stenen en tegels. In de loop van het jaar wordt het aantal showmodellen verder uitgebreid. Ook zijn er plannen om later dit jaar nog meer zaken te showen, onder andere beregeningsinstallaties.

Samenwerking met hoveniers
“We werken heel intensief samen met hoveniers,” zegt eigenaar Hans den Bleker. “Daarom is het ideaal dat we nu zo uitgebreid kunnen laten zien wat we in huis hebben, aan onze hoveniers en aan particuliere klanten. In de oude vestiging in Bodegraven was ons tuinassortiment ook al te zien, maar dat was te klein en er was geen ruimte voor uitbreiding. Ik ben daarom heel blij met deze plek, ook omdat de vestiging heel strategisch ligt naast de A12 en de N11. Hierdoor zitten we niet alleen dichtbij onze klanten in het Groene Hart, maar ook dichtbij Gouda, Woerden, Leidse Rijn en Nieuwerkerk aan de IJssel. Binnen twintig minuten rijden al onze klanten naar Bodegraven.”  

Laatste keer
“Maar dit is de laatste keer dat Den Bleker wordt uitgebreid,” vervolgt Hans den Bleker met een knipoog. “We zijn klaar om ons 100-jarig jubileum te vieren in 2024. Ik heb nu drie vestigingen, voor elk van mijn drie zonen een. De middelste zoon is halverwege vorig jaar toegetreden tot het bedrijf en werkt als verkoopleider in Ter Aar. De jongste kan op termijn Nieuwkoop gaan leiden. En mijn oudste zoon Matthew leidt de vestiging in Bodegraven, samen met drie verkoopmedewerkers en vijf andere medewerkers. We gaan er iets geweldigs van maken met als basis onze goede service die we van oudsher leveren.” De verkoop in Bodegraven is al begonnen, maar op zaterdag 21 maart is de officiële opening. Een dag eerder wordt de start van de nieuwe vestiging gevierd met het personeel en relaties, onder wie de vele hoveniers waarmee Den Bleker nauw samenwerkt.

Den Bleker in het kort
Den Bleker bestaat in 2024 honderd jaar. Het bedrijf van de familie Den Bleker, dat zo’n dertig mensen telt, heeft verschillende vestigingen. In Ter Aar heeft Den Bleker een grote winkel met machines voor tuinen en parken, tuingereedschap en aanverwante artikelen. Daarnaast verkoopt Den Bleker in Nieuwkoop hout, bouwmaterialen en laminaatvloeren. Ook verhuurt het bedrijf machines en middelen voor de bouw. De vernieuwde vestiging in Bodegraven maakt het plaatje compleet. Daar kunnen hoveniers, waar Den Bleker nauw mee samenwerkt, en particuliere klanten terecht voor alles wat met de tuin te maken heeft. 

Dag en nacht tuingereedschap huren
Nieuw in Bodegraven is een huurmodule voor tuingereedschap van Husqvarna. Ideaal voor mensen die incidenteel gereedschap nodig hebben. Klanten kunnen er dag en nacht terecht, ook in het weekend. De module bestaat uit een onbemande unit met kluizen, met erin heggenscharen, bladblazers, kettingzagen en grastrimmers. Met behulp van een app kunnen klanten de apparaten reserveren en ophalen. De huurmodule bij Den Bleker in Bodegraven is een van de drie modules in Nederland. 

Den Bleker Vakgroep
Korteraarseweg 150-152
2461 GP Ter Aar
T 0172 – 60 22 03
E [email protected]
I www.mdenbleker.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *