Grant Thornton Groeiversneller is voor de ondernemer met spannende uitdagingen

“Gaaf!”, zo typeert Maarten Verweij zijn taak als jurylid voor de Sterkste Schakel. “Genomineerden ontvangen ons met trots en laten ons graag zien hoe mooi hun bedrijf ervoor staat. Maar ze zijn ook open over uitdagingen die ze te overwinnen hebben.” Dat maakt het jurywerk meteen weer lastig voor Verweij: “Ik kan het niet helpen om meteen met ze te willen meedenken.”

TEKST HANS VAN DALEN

Meehelpen aan de toekomst van bedrijven is de kern van de GT Groeiversneller. “Wij reiken deze extra prijs bij het Gala van de Sterkste Schakel van Rijnland uit aan het bedrijf met de ‘spannendste’ groei-ambitie.” De prijs is een samenwerking van de Grant Thornton kantoren in Alphen aan den Rijn en Leiden. De bedoeling is om de genomineerde die het het best kan gebruiken over een hobbel in zijn bedrijf heen te helpen.

Groei gaat niet over omzet
Gaat groei altijd over omzet? “Nee, helemaal niet. Het gaat eerder over het veilig stellen van de toekomst van je bedrijf. Dus over de keuzes die ondernemers moeten maken over de inzet van mensen of middelen. Soms zelfs over de manier waarop ze hun producten of diensten leveren. En natuurlijk over bedrijfsopvolging: in familiebedrijven naar een volgende generatie, daarbuiten naar een betrouwbare andere ondernemer.”

De GT Groeiversneller bestaat uit een serie vrijblijvende gesprekken waarin de mensen van GT hun kennis en ervaring ter beschikking stellen aan de winnaar.

Vertrouwenspersonen
“Een boekhouder kijkt in de achteruitkijkspiegel: die stelt cijfers op over het verleden. Maar ons vak is ook aan het veranderen. Een goede accountant geeft advies over de beste inrichting van de financiën voor de toekomst. En bij GT besteden wij veel tijd aan het meedenken over die toekomst. Dat kunnen wij doen omdat wij toch al vertrouwenspersoon zijn.” In Alphen aan den Rijn en Leiden werken nu ongeveer 10 brede MKB-adviseurs. “Dat aantal zal groeien, want daar willen wij als dienstverlener nog veel meer op inzetten.”

Wie wint hem dit jaar?
Verweij nam dit jaar zelf deel aan de jury van de bouwsector. “Dat vind ik in mijn eigen praktijk ook leuke klanten. Mooi wanneer je een product vast kunt houden of kunt laten zien. Familiebedrijven vind ik ook boeiend, die hebben vaak een mooie lange termijn visie. Maar dat is geen antwoord op de vraag, natuurlijk.”Samen met Irma Seeters van GT Alphen aan den Rijn en Ron Hogenboom en Mirco Verburgt van GT Leiden beoordeelt Verweij alle genomineerden. “Wij hebben zeker al een aantal kandidaten op het oog. Wij hebben ondernemers gezien die hard werken aan hun omzet, ondernemers die met kleine dingen hun klanten binden en ondernemers die hun medewerkers alle ruimte geven. Het kan nog alle kanten op!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *