Mazda 2: Volwassen

 

De nieuwe Mazda 2 heeft een restyling ondergaan en heeft een meer volwassen uiterlijk gekregen. Een nieuw front, waarbij de lamellen in de bredere grille nu vervangen zijn door gaaswerk en de chroomkleurige omlijsting loopt nu net als bij de Mazda 6 door onder de koplampen. 

Deze lampen zijn nu standaard voorzien van led-verlichting. De bumper is eveneens wat strakker getrokken. Wijzigingen aan de achterkant zijn miniem en beperken zich tot een restyling van de achterlichten en een strakker ogende achterbumper. De overige wijzigingen zijn meer van technische aard. Zo is de geluidsisolatie verbeterd. Het infotainmentsysteem is nu ook geschikt voor Android Auto en Apple Carplay. De stuurbekrachtiging en ook de schokdempers zijn gemodificeerd. Deze Mazda is weliswaar comfortabel geveerd, maar toch strak genoeg om niet over te hellen in bochten. Deze 2 is gekoppeld aan Mazda’s M-Hybrid systeem en is wat je noemt een Mild Hybrid en gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. En zoals bij elke Mazda schakelt deze bak met korte slagen superstrak. Ondanks de wat korte zittingen zit deze 2 plezierig, hoewel de hoofdruimte achterin wat beperkt is. En ik zou het bijna vergeten, maar het G-Vectoring Control is ook verbeterd en wat dat is kunt u beter aan Mazda dealer Autostad Leiden vragen, want dat wordt mij te technisch.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *