Typisch Volvo

Naast de Volvo XC40 Pure Electric, Mild Hybrid, Plug-in Hybrid introduceert Volvo nu ook de XC40 T2. 

Heerlijk dat je toch ook nog een XC40 met een benzinemotor kan kopen die je nog echt start met de bijbehorende motorgeluiden als je optrekt en een echte schakelbak, althans dat is mijn mening als ‘boomer’. De XC40 T2 is voorzien van een 3 cilinder 1.5 liter benzinemotor die 129 pk levert. 

De vanafprijs is vastgesteld op 37.995 euro. Standaard is  de T2 uitgevoerd met led-koplampen, 17-inch lichtmetalen velgen, Park Assist achter en DAB+radio. De T2 kent nog twee luxere en dus ook duurdere versies, de Momentum en de Momentum pro. Standaard is deze XC40 voorzien van een handgeschakelde zesbak, maar als tijdelijke introductie-actie krijgen de kopers een achttraps automatische versnellingsbak cadeau. 

Boomerang-achtige achterlichten
Opvallend is de vormgeving van de XC40. Natuurlijk de zeer herkenbare boomerang-achtige achterlichten en de hoog oplopende achterdeurlijn en dat geldt ook voor de brede inkeping over de breedte aan de onderkant van de portieren. Wat interieur betreft is het natuurlijk ook typisch Volvo-stijlvol met de opvallende smalle verticale ventilatiegleuven. Ga zelf eens kijken bij Volvo dealer Svala in Leiderdorp, Katwijk of Hillegom.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *