Ford Puma

TEKST JOHN VROOM, AUTOREDACTEUR

Een verrassing voor diegenen die de Ford Puma nog kennen als sportieve, compacte coupé, want de nieuwe Puma lijkt daar in niets meer op, want het is een sportief ogende compacte vijfdeurs cross-over geworden. 

Als doelgroep heeft Ford voor dit model een koperspubliek voor ogen dat gevoelig is voor lifestyle en sportiviteit, waarbij ruimte ook een belangrijk aspect is. Wat sportiviteit betreft zie je dat aan de wat aflopende daklijn met de snel ogende dakspoiler en de opgeklopte wielkasten. En wat ruimte betreft is die ook voldoende aanwezig voor alle inzittenden en zeker de bagageruimte is royaal voor zijn klasse. Een slimme slimmigheid daarbij is de extra kunststof bak van 80 liter onder de laadvloer met een aftapping wat hem ideaal maakt voor het opbergen van natte spullen.

Wat betreft lifestyle is de Titanium-uitvoering ideaal voor een chiquere uitstraling met airco, cruisecontrol, ledkoplampen, navigatie, lichtmetalen velgen en parkeersensoren, zelfs met massagestoelen waarbij ook nog afritsbare bekleding leverbaar is. De ST-Line heeft een wat sportiever afgestemd onderstel. Wat motoren betreft heb je een keus uit de 1.0 Ecoboost met 125 pk of 150 pk. In beide gevallen levert dit een plezierig rijdende auto op met een communicatieve besturing, waarbij hij degelijk en solide aanvoelt. Het handigst is om hem zelf eens te ‘proeven’ en dat kan bij één van de Ardea Ford-dealervestigingen in de regio.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *