Preview Fiat Panda en Fiat 500 Hybrid

TEKST JOHN VROOM, AUTOREDACTEUR

Omdat autofabrikanten, zoals Fiat, vanaf dit jaar worden afgerekend op de CO2 uitstoot van hun auto’s, zagen zij zich wel ge- noodzaakt ook met een elektrische en hybride variant te komen.

De elektrische 500 is in aantocht en op hybride gebied introduceert Fiat de Panda en 500 Hybrid. Eigenlijk zijn het, wat ze tegenwoordig noemen, Mild-Hybrids, wat betekent dat er op de nieuwe 1.0-liter driecilinder motor een elektromotor is geplaatst die zijn voeding haalt uit een 11 Ah accu die onder de stoel is geplaatst. Dat betekent dat deze Mild-Hybrid niet volledig elektrisch kan rijden, maar bij het optrekken geholpen wordt door de elektromotor voor een vlotte acceleratie. 

Zesde versnelling
De accu wordt weer opgeladen bij het vertragen en/of afremmen. Extra voordeel van deze uitvoering is dat hij voorzien is van een 6e versnelling die het verbruik, het geluidsniveau en het toerental bij hogere snelheden beperkt. In eerste instantie verschijnen de Fiat Hybrids in een speciale ‘Launch Edition’ in een lichtblauwe kleur. Een kleur die ook in het interieur is doorgetrokken op het dashboard en in de stoelbekleding. 

Luxe uitgevoerd stuur
Opvallend is het luxe uitgevoerde stuur met een lekkere dikke rand, een selectie knoppen en een chroomaccent aan de boven- en onderkant. Wat prestaties betreft zijn die bij beide modellen redelijk gelijk, alleen is de 500 iets sneller met een top van 167 kilometer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *